fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Băiatul fără sprâncene – umor 100% românesc, marca Mircea Danieliuc

De numele lui Mircea Daneliuc se leagă intim o serie de capodopere ale cinematografiei românești, fără de care patrimoniul nostru cultural ar fi fost mai sărac. Filme precum Tusea și junghiul, Patul conjugal, Senatorul melcilor sau Marilena scot în evidență o viziune proaspătă, vie, dar și talentul cineastului de a sonda realitatea de dincolo de aparențe.

Dar geniul lui Daneliuc nu s-a rezumat exclusiv la scena de teatru sau scaunul regizoral. Autor al unui număr de peste 10 volume de teatru, proză scurtă și roman, Daneliuc a impregnat în fiecare pagină a cărților sale un stil aparte, extrem de dinamic, cu o forță a cuvintelor și imaginilor rar întâlnită în literatura română contemporană.

Un astfel de exemplu de exercițiu scriitoricesc, pe deplin izbutit, este volumul Băiatul fără sprâncene, colecție de nuvele apărută chiar în acest an.

Citeste mai multe pe blogul nemira.ro

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Descopera filmele Disney si Inmedio iti ofera cadou un poster de colectie!

Next Article

Promotiile lunii decembrie in libraria online libris.ro

Related Posts

Total
0
Share