fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Banda lui Mobius”, de Clifford A. Pickover (Editura Humanitas)

banda-lui-mobiusMiraculoasa banda a doctorului August Mobius in matematica, jocuri, literatura, arta, tehnologie si cosmologie.

Cumpara de aici cartea cu reducere

La prima vedere, e foarte simplu: iei o fasie de hartie si, dupa ce o rasucesti o data, lipesti capetele unul de altul. Dar, cand incepi sa cercetezi proprietatile obiectului obtinut, descoperi de pilda ca, desi fasia initiala are doua suprafete, cea rezultata are una singura. Apoi, pe masura ce studiezi mai atent, mirarea sporeste.

Acest obiect — descoperit sau inventat (in functie de felul in care priviti matematica) de August Mobius pe la mijlocul secolului al XIX-lea — pare sa faca parte din recuzita unui magician. Banda lui Mobius ii da prilejul lui Clifford Pickover sa intreprinda o calatorie fabuloasa prin matematica si prin natura sau cultura, acolo unde la fiecare pas, de la atomi la arta, se intalnesc amprentele matematicii.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cumperi carti de minim 50 lei si primesti cadou titlul "Ancheta" de Lee Child

Next Article

Reduceri frumoase la carti "destepte: Colectia Copilul Destept de la Editura Litera

Related Posts

Total
0
Share