fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Blestemul familiei Palmisano, de Rafel Nadal (Editura Litera, 2021)

Blestemul familiei Palmisano

Palmisano este numele unei familii blestemate: toți bărbații născuți în această familie mor, rând pe rând, în Primul Război Mondial. Donata aduce pe lume un băiețel chiar după ce se termină războiul și speră că măcar de data aceasta soarta nu va mai fi atât de nemiloasă. Ca să rupă firele blestemului îi vine ideea de a-l încredința pe micuț verișoarei sale, Francesca. Astfel, micul Vitantonio va fi considerat un Convertini, frate geamăn al Giovannei, născută la numai câteva ore distanţă.

„Având fascismul şi cele două războaie mondiale în fundal, Blestemul familiei Palmisano zugrăveşte o frescă a tumultuoasei Europe a secolului XX şi spune o dublă poveste despre destin şi despre emoţionanta putere pe care o poate avea dragostea, atingând momentul dramatic culminant în orele care urmează bombardamentului Germaniei asupra oraşului Bari şi exploziei unui vapor cu încărcătură toxică în noaptea de 2 decembrie 1943. Aceasta este o saga de familie în care protagoniştii sunt femeile puternice (Donata, Francesca, Giovanna şi nonna Angela), precum şi tânărul Vitantonio, hotărât să-şi revendice adevărata origine, fără a renunţa la convingerile sale.“ Rafel Nadal

Însă liniștea nu avea să dureze prea mult și destinul cerea imperios să se împlinească. Izbucnește cel de-al Doilea Război Mondial și oare blestemul îl va ajunge din urmă pe Vitantonio, fiul secret al familiei Palmisano?

„Familia este doar o poartă de intrare în alte aspecte ale realităţii, ale peisajului, ale cotidianului, ale sentimentelor personale sau colective, ale dragostei şi urii care uneori constituie motorul vieţii… Un roman bine scris, cu capitole scurte care imprimă lecturii un ritm alert… O poveste excepţională şi o tehnică narativă excelentă care urmează linia de înaltă calitate a romanelor lui Nadal.“ – Eix Diari

Romanul Blestemul familiei Palmisano parcurge trei decenii din istoria unor așezări din regiunea Puglia și poate și comandat de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Viteza încrederii

Viteza încrederii, Stephen M.R. Covey, (Editura Act și Politon, 2021)

Next Article
Coco Chanel

Lista Silviei: 7 cărți despre celebra Coco Chanel

Related Posts

Total
0
Share