fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Calea samuraiului astazi”, de Yukio Mishima

calea-samuraiului-astaziEditura Humanitas ne aduce o noua carte scrisa de Yukio Mishima, autor nominalizat de trei ori la Premiul Nobel pentru Literatura. “Calea samuraiului astazi” este cea de-a 7-a carte a lui Yukio Mishima publicata de Editura Humanitas in Romania.

Cumpara cartea cu reducere

Despre carte:

Yukio Mishima a scris aceasta fascinanta carte in august 1967, cu trei ani inainte de dramatica sa sinucidere in Tokyo la sediul Fortelor de Autoaparare. Volumul, care contine o interpretare personala la Hagakure, un cod clasic de etica si conduita a samurailor, a devenit un bestseller in Japonia imediat dupa moartea lui Mishima survenita in noiembrie 1970. Atat admiratorii, cat si detractorii pozitiilor sale politice au recurs la Hagakure pentru a intelege drama finala a lui Mishima. Una dintre multele ipostaze in care Mishima se vedea pe sine era si aceea a unui samurai modern. Pentru el era esenttial sa moara cat era inca in putere, iar moartea sa sa fie demna de traditia samurailor.

Vezi aici toate cartile scrise de Yukio Mishima.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Semnatura tuturor lucrurilor" de Elizabeth Gilbert in top 3 New York Times

Next Article

Astazi ne aducem aminte de Ernest Hemingway

Related Posts

Total
0
Share