fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Campanii PPC: 3 strategii de atragere a clientilor

Campanii PPC

O campanie PPC (Pay-Per-Click) de succes presupune multa munca, insa merita fiecare ban pe care il investesti.

O astfel de campanie PPC implica selectarea cuvintelor cheie potrivite, organizarea acestor cuvinte in campaniile sau grupurile de anunturi potrivite si optimizarea paginilor de destinatie catre care vor fi redirectionati vizitatorii atunci acceseaza anunturile platite. 

Cu cat anunturile si paginile de destinatie sunt mai bine optimizate, mai utile si mai satisfacatoare pentru potentialii clienti, cu atat va fi mai bine pentru tine, caci vei fi taxat mai putin de catre motorul de cautare la care apelezi.

Daca si tu vrei sa scapi de o grija si sa gasesti pe cineva care sa se ocupe de campaniile tale de promovare PPC sau ai nevoie de servicii de administrare social media, poti sa iti gasesti oricand o agentie de marketing digital cu care sa colaborezi pentru rezultate excelente ale afacerii tale.

Daca, totusi, vrei sa te ocupi singur de campaniile tale de promovare PPC, in articolul de mai jos iti voi prezenta trei strategii de atragere a clientilor pe care le poti pune in practica de acum, pentru a-ti creste afacerea.

1. Ofera valoare pe tot parcursul calatoriei decizionale pe care clientul tau o parcurge.

Pe masura ce comportamentul potentialilor tai clienti evolueaza, planul tau de marketing de dezvoltare a afacerii ar trebui, de asemenea, sa se schimbe.

Vrei sa stii cine sunt clientii, oamenii care sunt cei mai dispusi sa intre pe site-ul tau si sa achizitioneze un produs sau un serviciu? Iata care sunt cele 5 etape prin care orice potential client trece, inainte de a se decide sa treaca la actiune:

  • Initiere – In primul rand, potentialii clienti se informeaza, obtinand cat mai multe informatii de baza si de cumparare despre produsul sau serviciul care ii intereseaza.
  • Cercetare – Urmatorul pas parcurs de catre clienti este acela de a parcurge ghidurile de cumparare, recomandarile si produsele care indeplinesc criteriile lor de baza.
  • Comparare – In urma cercetarii, potentialii clienti aleg cateva produse care indeplinesc criteriile si le compara intre ele, avand in vedere aspecte precum evaluari, recenzii, caracteristici, costuri.
  • Tranzactie – Atunci cand se decid de unde vor achizitiona un produs, potentialii clienti verifica preturile, promotiile, disponibilitatea, dar si magazinele locale de unde il pot cumpara.
  • Experienta – Ultimul pas important este obtinerea produsului sau serviciului oe care si-l doresc, adresarea de intrebari cu privire le acesta, dar si efectuarea de achizitii suplimentare.

2. Aliniaza campaniile PPC cu obiectivele de afaceri ale business-ului tau.

Atunci cand creezi o campanie PPC, este extrem de important ca aceasta sa fie aliniata cu obiectivele tale de afaceri:

  • Constientizarea si perceptia marcii – liciteaza competitiv pentru cuvintele cheie non-brand. Cautarile de tip non-brand sunt cheia de inceput: mai mult de jumatate dintre clickurile pe anunturi au un termen non-brand inglobat. 
  • Castigarea de clienti noi: consumatorii se bazeaza pe cautare pentru a se informa in legatura cu deciziile de cumparare. 
  • Cresterea vanzarilor: puterea cautarii este reprezentata de generarea de conversii. Motoarele de cautare depasesc alte canale de marketing online in ratele de conversie.

3. Targeteaza audienta la un nivel superior.

Scopul campaniilor PPC este acela de a ajunge la cat mai multi utilizatori unici posibili. In primul rand, trebuie sa creezi un portret mai detaliat al potentialilor tai clienti din punct de vedere comportamental, demografic, contextual.

In continuare, alege cuvintele cheie care se aliniaza cu etapele cheie si cu mentalitatea clientilor tai tinta. 

Campaniile PPC reprezinta coloana vertebrala a mixului de marketing in zilele noastre.  Urmeaza strategiile prezentate mai sus si fii gata sa iti maximizezi rezultatele, acoperirea, impactul si valoarea campaniilor tale.

Agentia re7consulting din Bucuresti ofera servicii complete de promovare online prin campanii PPC rulate prin Google Ads sau Facebook Ads, dar si servicii eficiente de administrare a conturilor de Social Media!

Articol sponsorizat

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
BOOKS40

BOOKS40 la Elefant - prețuri speciale la mii de cărți

Next Article
Bookflix

Bookflix Litera - reduceri de până la 80% + bestseller Cadou

Related Posts

Total
0
Share