fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Când femeile conduceau lumea. Șase regine ale Egiptului, de Kara Cooney (Editura Litera, 2021)

Când femeile conduceau lumea

Kara Cooney, autoarea cărții Când femeile conduceau lumea, este profesor de egiptologie la UCLA. În prezent ea studiază modul de reutilizare al sarcofagelor în perioada de declin a Epocii Bronzului.

Vezi preț cu reducere

Acest subiect o face să călătorească foarte mult și îi permite totodată să examineze obiectele funerare din zeci de muzee din întreaga lume, inclusiv din Muzeul Egiptean din Cairo, Luvru din Paris, British Museum din Londra și Metropolitan Museum of Art din New York.

Cu mii de ani în urmă, în Egipt, femeile aveau autoritatea, deși în zilele noastre sunt puține femei în peisajul politic. 

În cartea Când femeile conduceau lumea. Șase regine ale Egiptului, Kara Cooney face o cercetare minuțioasă și ne dezvăluie viețile a șase femei remarcabile care au deținut puterea în trecut: Merneith, Neferusobek, Hatșepsut, Nefertiti, Tausret și Cleopatra.

În calitatea lor de conducători, aceste femei faraon au controlat statul autoritar egiptean, iar cetățenii erau cei care le cereau adesea să facă în așa fel încât să păstreze unitatea și pacea țării.

„Un punct de vedere accesibil despre coridoarele puterii în Egiptul Antic, coridoare care duceau spre tronuri de pe care domneau femeile… Cooney ne oferă o imagine proaspătă asupra politicii faraonilor, în timp ce aduce în prim-plan niște femei puțin cunoscute înainte.“ – Kirkus

„Deși Cooney flirtează ocazional cu esențialismul de gen, această carte se remarcă drept o introducere perfectă în societatea și credințele Egiptului Antic, aflate în centrul experiențelor femeilor aparţinând elitei.“ – Booklist

Cartea Când femeile conduceau lumea. Șase regine ale Egiptului, de Kara Cooney a apărut la Editura Litera și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Flash Sale Litera

Flash Sales Litera - 2 zile cu reduceri de până la 70%

Next Article
Soțul pierdut

Soțul pierdut, de Katherine Center (Editura Bookzone, 2021)

Related Posts

Total
0
Share