fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ce-am pierdut în foc, de Mariana Enriquez

Ce-am pierdut în focCe-am pierdut în foc, de Mariana Enriquez – o combinație bulversantă de Poe, Stephen King și Cortázar. O nouă carte musai.

Cartea Ce-am pierdut în foc, de Mariana Enriquez a fost publicată recent de Editura Art. 264 de pagini remarcabile, o carte pe care n-ar trebui să o ratezi. O poți cumpăra cu reducere de aici.

Universul Marianei Enriquez este populat de femei, dar nu e unul blând. Este bizar în cel mai sofisticat și mai neliniștitor mod cu putință, cu atât mai diabolic cu cât straniul irumpe din țesătura banală a vieții cotidiene. Personajele ei se confruntă cu abuzuri, sărăcie, droguri, criminalitate, trafic de copii, patologii dintre cele mai diverse, diformităţi, violenţă. Fiind jurnalistă de profesie, multe dintre proze pleacă de la întâmplări reale apărute în presa vremii – criminalul în serie copil rămas în istorie sub numele de Piticul Clăpăug, doi adolescenți torturați de poliție într-o suburbie sinistră a Buenos Airesului și forțați să se arunce în apele unui râu poluat -, dar ficțiunea ei împinge totul la un alt nivel.

Aici, în aceste povestiri electrizante care lovesc cititorul direct în plex, macabrul rafinat este împins la rang de artă: magie neagră, sfinţi răzbunători, case bântuite, dispariţii cât se poate de misterioase, femei care își dau singure foc pentru a protesta împotriva violenței domestice.

„De mică am adorat literatura  horror  şi gotică. Cu anii, mi-am lărgit orizonturile literare, dar pentru mine acest gen rămâne la fel de fascinant. E popular, ceea ce-mi place. Provoacă reacţii fizice, ceea ce-mi doresc mereu de la ficţiune. Şi e un gen minunat care-ţi permite să fii extrem de grav şi să atingi subiecte foarte serioase (politica, moartea, frica, insatisfacţia), rămânând în acelaşi timp captivant. Nu ştiu dacă-mi ies toate aceste lucruri în povestirile mele, dar asta încerc să fac.“Mariana Enriquez

Cartea Ce-am pierdut în foc, de Mariana Enriquez poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

bogdan
Total
14
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Top 100

Top 100 cărți Nemira cu 15% extra-reducere

Next Article
Mihai Măniuțiu

Mihai Măniuțiu vine la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Related Posts

Total
14
Share