fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ce-ti pasa tie de parerile altora? [Editura Publica, 2014]

ce-ti-pasa-tie-de-parerile-altoraEditura Publica continua sa ne surprinda cu o noua carte ce surprinde intr-un mod aparte un dezastru aerospatial. Este o carte pentru curiosi si nu numai, scrisa excelent si tradusa remarcabil de Dan Craciun. Cartea aparut in luna august, 2014 si poate fi comandata cu reducere de aici.

Despre carte:

„Aproximativ jumatate dintre aceste 21 de scurte eseuri colocviale trateaza participarea directa a lui Feynman la ancheta intreprinsa dupa dezastrul navetei spatiale Challenger. El se distribuie in rolul unui detectiv indraznet si, relatand la persoana intai singular, ne lasa mereu sa surprindem lucrurile importante pe care el le are de spus despre siguranta zborului si lipsa de comunicare din interiorul NASA.

O anexa prezinta alarmantele sale observatii tehnice despre fiabilitatea navetei sau despre lipsa ei. Celelalte povestiri sunt, in cea mai mare parte, o colectie indistincta de conferinte internationale, condimentate cu mici anecdote. Dar doua eseuri ating autentice profunzimi emotionale: omagiul adus tatalui sau, care l-a invatat sa cultive un sentiment de mirare, si relatarea povestii sale de iubire cu prima lui sotie (care a murit). In aceasta miscelanee postuma, fizicianul teoretician Feynman ne infatiseaza sporadic si spiritul sau aventuros, care i-a captivat pe cititorii cartii Surely, You Must Be Joking, Mr. Feynman!“ – Publishers Weekly Mihailescu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri foarte mari la cartile din editia de buzunar

Next Article

De ce ar cumpara cineva un televizor de aproape 1 miliard de lei vechi?

Related Posts

Total
0
Share