fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ceaiul, compania perfecta pentru lectura

ceai-doro-teaFierbi apa. O torni în cana preferată. Iei cu grijă o linguriţă de frunze de ceai, le pui într-un plic şi apoi îl scufunzi printre aburi, în baia de apă caldă. Aştepţi cu (ne)răbdare ca băutura să fie gata.

Ceaiul intensifică prezentul şi-l face mai colorat, te provoacă să savurezi din fiecare clipă, picătură cu picătură, la fel cum cartea îţi deschide un univers al posibilităţilor cu fiecare pagină pe care o întorci. Sute de gusturi, culori şi parfumuri, mii de scenarii şi poveşti captivante. E imposibil să nu găseşti o variantă care să-ţi încânte simţurile.

Cartea te invită la călătorie în lumea ei magică. Ceaiul, în schimb, este partenerul de aventură, care te însoţeşte în cele mai plăcute momente de citit. Intervine doar atunci când ai nevoie, ca un prieten care face o glumă la timpul potrivit. Te destinde. Te cucereşte prin simplitate şi sinceritate. Te pierzi printre arome sale subtile, în timp ce mintea şi sufletul devorează pagină după pagină, plăsmuind imagini fantastice.

Ceaiul acompaniază lectura şi intensifică savoarea unei cărţi bune.

  • Ceaiuri negre, pentru romanele poliţiste, când suspansul te ţine treaz până noaptea târziu.
  • Ceaiuri dulci, cu parfum de fructe şi condimente, pentru cărţile chick lit care îţi aduc întotdeauna zâmbetul pe buze.
  • Ceaiuri verzi, pentru lecturile uşoare şi senzuale.
  • Ceaiuri albe, pentru poveştile sensibile care nasc dileme şi te pun pe gânduri.
  • Ceaiuri rooibos, pentru romanele exotice de aventură.
  • Ceaiuri cu gust de ciocolată, pentru cărţile copilăriei pe care le-ai reciti la nesfârşit.

Desigur, asocierea e pur subiectivă. Fiecăruia dintre noi ceaiul îi şopteşte ceva diferit, la fel cum o fac şi cărţile. Însă oricare ar fi mixul ales, o carte şi o cană cu ceai fierbinte sunt de ajuns pentru a da naştere unui univers al relaxării depline. Te invităm alături de d’Oro Tea şi Bookuria să descoperim împreună magia cărţilor şi a ceaiurilor care li se potrivesc!

Andra

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Fa-ti camera sa arate ca o pagina de carte

Next Article

"Corpul uman", de Paolo Giordano [Editura Humanitas, 2014]

Related Posts

Total
0
Share