fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Certificat de virginitate, de Adrian Sangeorzan (Editura Curtea Veche, 2019)

Certificat de virginitate

În Certificat de virginitate, Romania si America, medicina si literatura se contopesc in povestiri provocatoare si fascinante. Personaje detaliat conturate se intalnesc si se despart sub pretextul unor intamplari cu talc, al unor calatorii in trecut sau in viitor, spre locuri cunoscute sau tainice.

Lumile construite minutios de Adrian Sangeorzan în cartea Certificat de virginitate au ceva din cautarile si visurile oricaruia dintre noi. Realitatea este fictionalizata, iar fictiunea devine o realitate posibila. Totul pentru a raspunde acelorasi intrebari care ne framanta de-a lungul vietii: Cine suntem? Incotro ne indreptam? Care ne este locul in aceasta lume?

“Adrian Sangeorzan este un povestitor magnific, care raporteaza din linia intai a vietii si mortii. Este scriitorul timpurilor noastre, venit sa raspunda cu originalitate si insistenta la intrebarea recurenta a identitatii.” – ANDREI CODRESCU

“Sangeorzan isi pastreaza in toate povestirile un aer proapat de umanitate si umor. El aduce pe scena americana ceva ce lipsea de la William Carlos William: poetul-doctor, o persoana care vindeca trupurile efemere fara a sacrifica sensibilitatea, intelectul si fantezia care ne hranesc mintile si sufletul.” – BRUCE BENDERSON

ADRIAN SANGEORZAN s-a nascut la Bistrita si a absolvit Facultatea de Medicina a Universitatii din Cluj. Din 1990 traieste la New York, unde profeseaza ca medic specialist in obstetrica si ginecologie. Este autorul volumelor de poezie in editie bilingva romano-engleza: Pe viu, Tatuaje pe marmura, Anatomia lunii, Voci pe muchie de cutit (exquisite corpse cu Carmen Firan), Tinere de minte, precum si al volumului Geografia lucrurilor, aparut la Charmides. A publicat colectii de eseuri si povestiri, printre care Intre doua lumi – povestirile unui doctor de femei, Bataia pe umar, Judecata (Adrian Sangeorzan vs. Carmen Firan, cu un verdict de Andrei Codrescu) si Drumuri, (Scrisul Romanesc). La Curtea Veche Publishing a publicat volumul de proza Intre femei si romanele Circul din fata casei si Vitali. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Bibliotecii Internationale a Poetilor din SUA. Fragmente din scrierile sale au fost traduse in antologii aparute in Europa si America.

Despre Adrian Sangeorzan au scris critici si scriitori romani si americani, printre care: Dan C. Mihailescu, Marius Chivu, Gabriel Cosoveanu, Andrei Codrescu, Luminita Corneanu, Horia Dulvac, Oana Baluica, Nina Cassian, Andrey Gritsman, Bruce Benderson, Nava Renek.

Cumpără cartea Certificat de virginitate, de Adrian Sangeorzan, de la Elefant sau Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
BOOKS45

Reduceri de minim 45% la mii de cărți. Doar azi!

Next Article

Topul cărților apărute în 2019 📗

Related Posts

Total
0
Share