fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Charlie şi fabrica de ciocolată, de Roald Dahl (Editura Arthur)

Roald Dahl, Charlie si fabrica de ciocolataCharlie Bucket este înnebunit după ciocolată. Iar dl Willy Wonka, cel mai iscusit inventator din lume, deschide porţile uimitoarei sale fabrici de ciocolată doar pentru cinci copii. Bomboane care nu se termină niciodată, caramele magice, acadele-lampadar şi un râu de ciocolată caldă, încântătoare – Charlie are nevoie de un singur Bilet de Aur şi aceste dulciuri minunate ar putea fi toate ale lui.

Află mai multe despre autor şi despre carte de aici. 10% din drepturile de autor obţinute în urma vânzării acestei cărţi sunt donate fundaţiilor Roald Dahl. În interior veţi găsi mai multe detalii.

  • Traducere din limba engleză de Christina Anghelina
  • Ilustraţii de Quentin Blake
  • hardcover, 200 p., 165×225
  • ISBN: 978-606-8044-22-4

10% reducere – cartea o poti cumpara si de aici 

Roald Dahl (1916 – 1990) a fost un scriitor britanic. Acesta avea un program zilnic strict. Îşi lua micul dejun în pat şi îşi citea corespondenţa. La 10.30 făcea o plimbare prin grădină până la căsuţa unde obişnuia să scrie şi lucra până la ora 12.00, când se întorcea pentru masa de prânz – un gin tonic, urmat de salată de creveţi norvegieni cu maioneză. La sfârşitul fiecărei mese, Roald şi familia sa mâncau un baton de ciocolată dintr-o cutie roşie de plastic. După un pui de somn, îşi lua un termos cu ceai şi se întorcea în căsuţă, unde lucra de la ora 16.00 până la ora 18.00. Apoi se ducea acasă la ora şase fix pentru cină. Scria întotdeauna numai cu un anumit tip de creion: galben cu gumă la capăt. Înainte să înceapă să scrie, Roald se asigura că are şase creioane ascuţite în apropiere. În două ore, acestea se toceau şi erau ascuţite din nou.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Un fenomen editorial: "De ce este Romania altfel?" de Lucian Boia (Editura Humanitas)

Next Article

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (05.02.2013)

Related Posts

Total
0
Share