fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cine conduce lumea?, de Noam Chomsky (Editura Litera, 2019)

Cine conduce lumea

In Cine conduce lumea?, intr-o analiza incisiva si minutioasa a situatiei internationale actuale, Noam Chomsky examineaza modalitatea in care Statele Unite, in ciuda cresterii importantei Europei si Asiei, inca mai stabileste, la nivel general, termenii discursului global.

Inspirandu-se dintr-o gama larga de exemple, de la istoria sordida a implicarii americane in Cuba, la sanctiunile impotriva Iranului, Chomsky detaliaza modul in care retorica americana despre libertate si drepturile omului difera atat de adesea de actiunile sale. Analizeaza in profunzime conflictele din Irak, Afghanistan si Israel/Palestina, furnizand detalii neasteptate si nuantate despre mecanismele imperiale ale planetei noastre din ce in ce mai haotice.

Si, in noua postfata, se refera la alegerea lui Donald Trump ca presedinte si la ce inseamna aceasta pentru societatea americana. Necrutatoare si meticulos documentata, Cine conduce lumea? ne furnizeaza intelegerea indispensabila a problemelor centrale ale timpului nostru, exact lucrul pe care il asteptam de la Chomsky.

“Pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre lumea in care traiesc… exista un singur raspuns: cititi Noam Chomsky.” – New Statesman

“Chomsky este un fenomen global… Poate chiar cea mai citita voce americana despre politica externa la nivel mondial.” – The New York Times Book Review

Cartea Cine conduce lumea?, de Noam Chomsky, poate fi comandată online de la Elefant sau Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Doamna Pylinska și secretul lui Chopin

Lansare de carte: Doamna Pylinska și secretul lui Chopin de Eric-Emmanuel Schmit

Next Article
Ziua Cărților

Azi este Ziua Cărților 📗 Ai până la 70% reducere

Related Posts

Total
0
Share