fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cofetăria cu miracole, de Christian Escriba, Silvia Tarrago (Editura Humanitas, 2021)

Cofetăria cu miracole

Christian Escriba Tholoniat este reprezentantul celei de-a patra generații de cofetari barcelonezi care, în 1906, au înființat ceea ce avea să devină cofetăria Escribà, astăzi parte a patrimoniului cultural și gastronomic al Catalunyei. Și-a început ucenicia la 16 ani, a câștigat numeroase medalii de aur și premii internaționale și a lucrat la Paris, Viena și Barcelona.

Academia Spaniolă de Gastronomie i-a acordat titlul de cel mai bun cofetar din Spania. În 2013 a publicat volumul Escribà: El arte de convertir la pastelería en ilusión, urmat de La cocina de Peter Pan, o lucrare adresată copiilor. Cofetăria cu miracole e primul său roman, pe care-l semnează împreună cu scriitoarea Sílvia Tarrago Castrillon.

Silvia Tarrago Castrillon, poetă, prozatoare și jurnalistă, a condus vreme de 14 ani librăria Proa Premià. A debutat în 1998 cu volumul de poezii La vida vençuda, distins cu Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. În același an a publicat volumul de versuri Rails escapçats, urmat, în 2007, de Estiu immòbil. A colaborat cu Albert Calls pentru monografía El Masnou blauverd, apărută în 2011, iar în 2016 și-a publicat primul roman, Temps de llum, atât în catalană, cât și în spaniolă.

Cofetăria cu miracole este povestea adevărată a cofetăriei Escriba și ne face părtași la sărbători și tradiții locale pitorești dar și la evenimente dramatice care au marcat viața oamenilor. Sunt urmărite două destine, cel al lui Mateu Serra și cel al tinerei Alba, călătorim cu ei în Barcelona plină de culoare și ne putem bucura de magia dulciurilor.

Mateu Serra este un orfan care nu se dă învins și transformă o mică brutărie într-o cofetărie modernă, devenind astfel întemeietorul unei dinastii. Alba a venit pe lume în zorii zilei de Crăciun, în anul 1926 și are un talent neobișnuit. Dorința ei este să lucreze în faimoasa cofetărie Escriba, intuind că viața ei este legată de această cofetărie.

Cartea Cofetăria cu miracole, de Christian Escriba și Silvia Tarrago a apărut în Colecția Raftul Denisei și poate fi cumpărată de la Libris sau Cartepedia.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Flash Sales

Flash Sales - reduceri de până la 70% la mii de cărți

Next Article
A fost doar ciumă

A fost doar ciumă, de Ludmila Ulițkaia (Editura Humanitas, 2021)

Related Posts

Total
0
Share