fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Comunicarea umana. Pragmatica, paradox si patologie [Editura Trei, 2014]

Editura Trei ne aduce in Colectia Psihologie-Psihoterapie o noua carte interesanta: “Comunicarea umana. Pragmatica, paradox si patologie”. Cartea are trei coautori, Paul Watzlawick, Janet Beavin Bavelas, Don D. Jackson, cunoscuti in domeniul psihoterapiei de cuplu si de familie.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de la elefant.

Despre carte:

comunicarea-umana-pragmatica-paradox-si-patologieWatzlawick si colaboratorii lui sunt printre primii care contesta premisa de baza a psihoterapiei individuale, anume ca afectiunile psihice s-ar explica indeobste prin factori personali, intrapsihici. Autorii scot la iveala diverse patologii (cu un accent pe schizofrenie) care pot fi puse pe seama interactiunilor incongruente sau „paradoxale“.

Bazandu-se pe sugestive studii de caz si pe revalorificarea unor concepte din lingvistica, psihoterapie si teoria sistemelor (G. Bateson), prezenta carte identifica „axiomele“ interactiunilor umane, aratand in ce fel nerespectarea lor conduce la boli psihice. Comunicarea umana a declansat o revolutie in domeniul psihoterapiei, mesajul ei fiind ca simptomele si comportamentul nu pot fi intelese, in domeniul sanatatii mentale, fara a lua in considerare contextul, interactiunea si comunicarea. Cartea are meritul de a introduce concepte care vor face epoca – „dubla constrangere“, de exemplu -, dar si de a propune asocieri surprinzatoare pentru domeniul psihologiei – de la paradoxurile logico-filosofice la radiografia magistrala a piesei lui Edward Albee, Cui i-e frica de Virginia Woolf?.

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti de gramatica si dictionare, cu pana la 50% reducere

Next Article

Top 100 carti. Cate ai citit?

Related Posts

Total
0
Share