fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Concert în memoria unui înger, Eric Emmanuel Schmitt (Humanitas)

Eric Emmanuel SchmittConcert în memoria unui înger, de Eric Emmanuel Schmitt a fost distins în 2010 cu Premiul Goncourt pentru nuvelă. Până în prezent, volumul a fost tradus în 15 limbi.

Într-un cătun idilic din Franța, o respectabilă doamnă în vârstă pe care justiția a exonerat-o de orice vină este pe punctul de a-și mărturisi vina. În mijlocul oceanului, un marinar taciturn află că și-a pierdut o fiică.

Telegrama cea crudă nu îi spune însă care din cele patru. Oare inima de tată îi va șopti ceva? Destinele a doi tineri muzicieni sunt frânte de o crimă. Însă cine este mai vinovat: cel care a cedat o clipă, sau cel care a răspândit în jurul lui ura ani de zile? Se va folosi prima doamnă a Franței de un secret abominabil pentru a se răzbuna pe cel care nu o mai iubește?

Fiecare dintre protagoniștii celor patru nuvele din cartea Concert în memoria unui înger ajunge, într-o situație-limită, să-și cunoască fața cea mai întunecată. Însă nu toți ascultă de impulsurile inavuabile pe care le naște egoismul pur. Pentru unii, atâta vreme cât nu sunt imuni la remușcări, mântuirea este posibilă. Pentru alții, deși se află la un pas de ea, nu. Schmitt sondează profund și dezinvolt în același timp adâncimile conștiinței omenești și surprinde clipele fulgurante când morala învinge sau este învinsă, iar omul devine fie înger, fie diavol.

 Cumpără cartea de aici și ia parte la concertul în memoria unui înger

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Eveniment: Alexandru Andrieș lansează «Cu mătușa prin România» și «JT»

Next Article

Amy pleacă în luna de miere, Julia Llewellyn (Polirom)

Related Posts

Total
0
Share