fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Consiliere matrimonială de top („Nevoile lui, nevoile ei”, de Willard F. Harley, Jr.)

nevoile-lui-nevoile-eiSecurizarea „anti-aventură extraconjugală” nu este treabă uşoară. Este nevoie de mult mai mult decât un cuplu + iubire; este nevoie de sfaturi.

Nu mai este de mult o noutate că bărbaţii şi femeile au priorităţi radical diferite în viaţă. În această ediţie revizuită a bestseller-ului „Nevoile lui, Nevoile ei”, Willard F. Harley, Jr. oferă noi abordări ale intimităţii emoţionale din cuplu. Suntem învăţaţi cum să susţinem sentimentele, cum să iubim mai creativ şi mai sensibil, cum să aprofundăm cunoaşterea partenerului cu fiecare an care trece şi să depăşim sau chiar să evităm conflictele matrimoniale. Nu-i uşor lucru…

Considerată drept una dintre cele mai bune cărţi adresate cuplurilor care vor să aibă o relaţie armonioasă, tradusă în majoritatea limbilor de circulaţie internaţională şi vândută în peste două milioane de exemplare, „Nevoile lui, nevoile ei” readuce în prim-plan principii simple, cu ajutorul cărora se poate obţine o căsnicie mai fericită.

Cartea a devenit aproape clasică şi identifică nevoile fundamentale ale bărbaţilor şi femeilor, furnizând ajutor pentru a se obţine mai multă afecţiune din partea partenerului. Suntem îndrumaţi spre a deveni irezistibili şi, pe cale de consecinţă, de a elimina pericolul apariţiei aventurilor. De altfel, „Nevoile lui, nevoile ei” face acest lucru de un sfert de veac, transformând viaţa a milioane de cupluri în toată lumea. Iar acum autorul depăşeşte frontiera iniţială, inaugurând un studiu interactiv de şase săptămâni care poate fi folosit de cupluri ce se retrag sau se reunesc în grupuri mici, la sesiuni de consiliere prematrimonială etc. O adevărată industrie, ce mai!

Autorul are şi un ajutor de nădejde: soţia sa Joyce, alături de care a experimentat şi dă mai departe lumii întregi frumuseţea conceptuluui de „Love Bank”: întâmpinarea nevoilor celuilalt de afecţiune, sex, conversaţie intimă, parteneriat, angajament familial, atracţie fizică, onestitate, deschidere şi admiraţie. Pe măsură ce înaintează în acest studiu, cuplurile îşi reamintesc de ce s-au îndrăgostit, îşi reînnoiesc ataşamentul faţă de căsnicie şi îşi redescoperă pasiunea reciprocă.

Cumpara cartea cu reducere, de aici.

Psiholog de meserie, Dr. Harley a predat această materie ani la rând, fiind în paralel consilier matrimonial care nu a înregistrat mare succes (poate şi pentru că lucra part-time în această calitate…). Declarându-şi frustrarea, a descoperit că nu era singurul care nu reuşea să salveze căsnicii, ba dimpotrivă, mai toţi consilierii de acest tip munceau degeaba. Şi-a petrecut anii următori pentru a edifica un nou concept în materie, apoi a dezvoltat cea mai extinsă reţea de centre de sănătate mintală din Minnesota, în care activează peste 100 de psihiatri, psihologi, asistenţi sociali şi consilieri. Ulterior a predat aceste clinici profesioniştilor care lucrau în ele, dedicându-se exclusiv programelor de „recuperare maritală”. Este căsătorit de peste 45 de ani şi vremurile în care dădea greş în a sfătui cuplurile să nu se despartă au trecut de mult…

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Litera lanseaza CD-ul ”Atentiune, acceleram!” interpretat de Gasca Zurli

Next Article

"Violetta. 50 de teste" [Editura Litera, 2015]

Related Posts

Total
0
Share