fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Copilul meu cel mare este gelos. Ascultă-l! Liniștește-l! Dă-i importanță!, de Nina Bataille (Editura Litera, 2021)

Copilul meu cel mare este gelos

În Copilul meu cel mare este gelos, Nina Bataille aduce în discuție un subiect sensibil dar care nu este neîntâlnit în familiile cu mai mult de un copil.

Cum reușesc părinții să rezolve situația, cum reușesc să îi facă pe toți copiii să simtă că au parte, fiecare fără excepție, de aceeași grijă și afecțiune.

Autoarea crede că gelozia este, până la urmă, un sentiment natural între frați și este normal ca în momentul în care apare un nou membru în familie, copilul mai mare (frații mai mari) să resimtă această schimbare în familie ca pe o amenințare.

Ei se tem că, în acest fel, vor pierde iubirea părinților și dacă dorim să eliminăm tensiuni din familie, este bine să acordăm importanță și să luăm în serios ceea ce se întâmplă.

Copilul meu cel mare este gelos. Ascultă-l! Liniștește-l! Dă-i importanță! În această carte practică, vei descoperi:

• Cum să liniștești tensiunile și cum să dezamorsezi conflictele: cum să asculți empatic, cum să-l inviți pe copil să găsească soluții pentru a pune capăt certurilor;

• Sfaturi practice care să-l pună în valoare pe copilul cel mare și să-i ofere certitudinea că îl iubești necondiționat: cum să petreci timp cu el, cum să-i recunoști calitățile și talentele, cum să-i încredințezi responsabilități;

• Activități distractive pentru deprinderea traiului în comun: cum să stabiliți o listă de sarcini, cum să exersați colaborarea familială prin jocuri.

Cartea Copilul meu cel mare este gelos. Ascultă-l! Liniștește-l! Dă-i importanță!, de Nina Bataille a apărut la Editura Litera și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Stretching pentru orice vârstă

Stretching pentru orice vârstă, de Jessica Matthews (Editura Pilotbooks, 2021)

Next Article
Îndoiala

Îndoiala, de Ashley Audrain (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
1
Share