fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Creionul de tâmplărie, de Mircea Cărtărescu (Editura Humanitas, 2020)

Creionul de tâmplărie

Creionul de tâmplărie, noua carte a lui Mircea Cărtărescu, deschide seria celor șase titluri de autori români promisă de Humanitas pentru perioada 15 aprilie–15 mai.

La mai puțin de un an de la apariția volumului de proză Melancolia, bestseller Humanitas în 2019, Mircea Cărtărescu revine pe piața literară cu o nouă carte, Creionul de tâmplărie, „o minunată colecție cu eseuri și confesiuni despre scriitori și cărți“, «despre sensul literaturii în lumea și în viața noastr㻓 (Marius Chivu).

Cumpără cartea de aici

„Povestesc aici întâmplări cu, printre alții, Nichita Stănescu, Marin Preda, Șt. Aug. Doinaș, Șerban Foarță, Ioan Alexandru, Paul Georgescu, Gellu Naum, Virgil Mazilescu, Florin Mugur, Mircea Nedelciu, Mariana Marin, George Crăciun, Ion Stratan, Traian T. Coșovei… Nu lipsesc nici autori străini: Amos Oz, Romain Gary, Olga Tokarczuk, Ernesto Sabato. Sunt și gânduri despre literatură, despre puterea poeziei, despre ce-nseamnă să fii scriitor.

Diferența dintre viața unui artist şi opera sa este cea dintre melcul moale şi bălos şi minunea geometrică a cochiliei sale, pe care o construieşte fără să ştie cum şi de ce, şi care îi apără organele interne. Poate că acesta a fost rolul poeziei, întotdeauna: o platoşă pentru fragilele noas­tre organe interne.“ — Mircea Cărtărescu

bogdan
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Booksaveur.com

Booksaveur.com - librărie, ceai, cadouri

Next Article
Vorbește ca la TED

Recenzie la cartea Vorbește ca la TED, de Carmine Gallo

Related Posts

Total
3
Share