fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Cronici romanate”, de Boris Vian [Editura Univers, 2014]

3d_Vian_Cronici-romantateVolumul cuprinde prima piesă a lui Boris Vian tradusă în românește, Ecarisajul pentru toți, urmată de seria de Cronici romanțate apărută în volumul de opere complete. Ecarisajul pentru toți este una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Vian, în care umorul negru, absurdul și jocurile de cuvinte amintesc teatrul lui Eugène Ionesco.

Cât despre Cronicile romanțate, acestea fac parte dintr o categorie de texte aparte scrise de Vian și apărute inițial în publicații periodice precum săptămânalul La Rue: colorate, incisive, ciudate sau sobre, Cronicile sunt un dublu portret, al epocii lui Vian și al preocupărilor autorului: viața mondenă, jazz ul, automobilele, literatura, stilul de viață american.

Cartea poate fi cumparata si din librariile online elefant sau libris.

Despre Boris Vian (1920 1959) s au spus tot felul de lucruri: „copil teribil al literaturii franceze“, „autor al celui mai sfâşietor roman de dragoste din literatura lumii“ (Raymond Queneau), stea căzătoare în peisajul cultural extrem de animat al Franţei anilor ’40-’50, acest inginer scriitor muzician actor este mai întâi de toate cunoscut ca scriitor, în special datorită romanului său Spuma zilelor.

Înzestrat cu o extraordinară imaginație și cu o ușurință de a scrie remarcabilă, Boris Vian a publicat mai multe romane (Spuma zilelor, Iarba roșie, Smulgătorul de inimi, Femeile nu și dau seama), nuvele, piese de teatru, poeme.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Castigatorii Festivalului International de Arte Noi InnerSound

Next Article

"Blestem curgerea timpului", de Per Petterson [Editura Univers 2014]

Related Posts

Total
0
Share