fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cultură generală: 50 de idei geniale care au schimbat omenirea, John Farndon (Litera)

Motorul cu aburi, tiparul, sistemul bancar, vaccinul, telefonul, internetul… puteți să vă imaginați lumea fără ele?

Cumpără cartea acum cu 10% reducere – 26,91 lei

Despre carte

50 de idei geniale este o fascinantă călătorie de descoperire a celor mai importante idei pe care le-au avut vreodată oamenii. John Farndon a apelat la o serie de experţi, care au căzut de acord în privinţa unei liste cu 50 de idei, de la cele elementare, cum ar fi roata, până la cele mai pretenţioase, cum ar fi teoria cuantelor. După ce lista a fost finalizată, autorul a configurat un site şi i-a invitat pe vizitatori să voteze ideea pe care o considerau ei cea mai importantă. În fruntea listei s-a situat internetul. Dar este el oare mai important decât democraţia sau decât abolirea sclaviei? Ce s-ar fi ales de umanitate fără foc, vaccinuri, agricultură sau canalizare? Fără roată, civilizaţia modernă ar fi practic imposibilă, dar şi capitalismul şi căsătoria ne-au schimbat radical modul de viaţă. Fiecare dintre aceste idei este importantă şi a avut un impact uriaş asupra omenirii.

Scopul cărţii nu este să ne ofere răspunsuri, ci să ne provoace curiozitatea şi să ne facă să medităm la ceea ce contează cu adevărat – care sunt ideile de care avem nevoie şi care sunt cele de care ne putem lipsi. Trecerea în revistă a celor 50 de idei geniale mai are un scop, cel de a glorifică ingeniozitatea, bogăţia de idei strălucite pe care le-au avut oamenii de-a lungul secolelor.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ce mai citim. 5 cărți bune la prețuri excelente!

Next Article

Enciclopedia copilului deștept (Editura Litera)

Related Posts

Total
0
Share