fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cultura japoneza, de Paul Varley (Editura Humanitas, 2017)

Cultura japonezaCultura japoneza, de Paul Varley – una dintre cele mai bine scrise introduceri in istoria si cultura japoneza. Concisa, explicita, alerta, este un volum de referinta in orice bibliografie privind Japonia.

“Cultura japoneza este gandita ca o vedere de ansamblu, adresata cititorului universal, asupra culturii japoneze, inclusiv a religiei, gandirii, artelor vizuale, literaturii, teatrului, cinematografului – si artelor speciale, precum ceremonia ceaiului si arhitectura peisajera, atat de pretuite in Japonia.” (Paul Varley)

“Cultura japoneza trece in revista cei peste doua mii de ani de istorie neintrerupta a unuia dintre cele mai cultivate popoare, punand in lumina deopotriva personalitatile, religiile, genurile si stilurile de arte vizuale, formele de expresie literara, insolitul creatiei teatrale, particularitatile culturale (ceremonia ceaiului, de pilda) ori ponderea si semnificatia influentelor exercitate de-a lungul vremii de China, apoi de Occident.” (Booklist)

“Citatele ample din clasicii literaturii nipone si ilustratiile numeroase care insotesc textul fac din cartea lui Paul Varley o excelenta expunere a evenimentelor majore ale civilizatiei japoneze.” (Bulletin of the School of Oriental and African Studies)

“Preferinta latenta a japonezilor pentru frumusetea perisabila se explica prin sensibilitatea lor pronuntata fata de trecerea timpului. «Tirania timpului» a fost intr-adevar o tema omniprezenta in literatura si arta. Faptul ca japonezii au fost in masura sa utilizeze aceasta tema pentru a-si gasi implinirea inclinatiei lor, dincolo de universul frumusetii conventionale, in lucrurile care, sub semnul ofilirii si al degradarii, sunt literalmente devastate de timp, reprezinta un prinos adus geniului estetic si artistic japonez.” (Paul Varley)

Cartea Cultura japoneza, de Paul Varley poate fi cumparata de aici.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Curtea Veche

Week-end cu reduceri de până șla 50% la cărțile Editurii Curtea Veche

Next Article
Stock Busters

Reduceri mari la cărți în noua campanie Stock Busters

Related Posts

Total
1
Share