fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cum sa fim fericiti?

fericire

Dintotdeauna am fost de parere ca pentru a fi fericit nu-ti trebuie bunuri materiale, ci doar momente care sa te reprezinte si sa dea valoare si consistenta vietii tale.

Nu de putine ori am intalnit oameni care m-au facut sa inteleg ca fiecare dintre noi avem ceva special, iar daca ne dorim cu adevarat, putem trai intr-un mod fericit.

Am invatat chiar de la mine cum poti fi cu adevarat fericita, drept urmare am apelat la cateva “trucuri”:

– Inceteaza sa iti traiesti viata in functie de asteptarile celor din jur – Multe persoane isi traiesc viata in functie de ceea ce considera parintii ca e mai bine pentru ei, de ceea ce spun vecinii, prietenii sau chiar oameni care nu-i cunosc. Acesti oameni sunt atat de ancorati in aceasta ecuatie, incat nu mai au controlul asupra vietii lor. Uita cine sunt cu adevarat, ce ii face fericiti, ce au nevoie si ce isi doresc. Ai o singura viata pe care o detii, nu lasa parerile altora sa iti schimbe drumul.

– O reclama (pe care o apreciez) spune: “Suntem cu totii diferiti. Din fericire” – Renunta la a critica oameni, lucruri, situatii. Suntem diferiti, dar toti ne dorim sa fim fericiti, sa fim iubiti si sa iubim, dar mai presus vrem sa fim intelesi.

– Renunta sa te plangi de oamenii care te fac nefericit si depresiv. Nimeni nu te poate face nefericit decat daca permiti acest lucru. Nu oamenii, nu situatiile care declanseaza sentimentul ca esti nefericit e de vina, ci modul in care alegi sa privesti. Nu SUBEVALUA niciodata puterea gandirii pozitive.

Pe langa acestea de care m-am lovit personal intelepciunea lui Buddha ajuta intotdeauna:

* “Nu ramane in trecut, nu visa la viitor, concentraza-ti mintea asupra prezentului”
* “Un om înţelept trebuie să părăsească starea plină de întuneric, şi să urmeze calea luminii. Nefiind ataşat niciunui loc de pe lumea aceasta, el trebuie ca în retragerea sa să caute fericire acolo unde nu pare a fi nicio fericire. Lăsând toate plăcerile superficiale în urmă, şi nenumind nimic “al meu”, omul înţelept trebuie să elimine (din el însuşi) toate tulburările minţii.”
* “Să ne ridicăm şi să mulţumim, căci chiar dacă nu am învăţat foarte mult azi, măcar am învăţat puţin, şi chiar dacă nu am învăţat puţin, măcar nu ne-am îmbolnăvit, şi dacă ne-am îmbolnăvit, cel puţin nu am murit; deci, să mulţumim.”
* “Tot ceea ce suntem este rezultatul a ce am gândit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gândim.”
* “Singurul secret al existenţei este să nu îţi fie teamă. Niciodată să nu îţi fie teamă de ce vei deveni.”

Calea către fericire este calea prin care eliberăm mintea de toate condiţionările cu care am împovărat-o. A fi fericit este ceva firesc, natural este însăşi natura omului.

Psiholog Hortensia Stefan

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti romantice scrise de Mary Jo Putney cu doar 7,9 lei

Next Article

"Raul ascuns" de Giuseppe Berto, o noua carte aparuta la Editura Humanitas

Related Posts

Comunicarea in cuplu

O buna comunicare in cuplu nu inseamna ca nu exista probleme sau ca cei doi sunt intotdeauna de…

Despre emotii…

Cum ne gestionam emotiile? De ce ne lasam coplesiti de emotii? Ce anume ne declanseaza emotiile? Atunci cand…

Total
0
Share