Alexis Willett este cercetător multidisciplinar (biochimie, genetică, statistică, nutriţie) și scrie articole şi cărţi de popularizare a ştiinţei.
Jennifer Barnett este cercetător în domeniul neuroştiinţelor şi psihologiei cognitive. Ea este interesată de cauzele genetice şi de mediu ale sănătăţii ori bolilor mintale.
Despre cartea De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie?
“Această carte vizează să pună-n lumină capacitățile creierului uman – atât în condiții optime, cât și în condiții mai proaste, atât în trecut și prezent, cât și în viitor – și să reflecteze la ce s-ar întâmpla fără ele. Sunt prezentate ipoteze provocatoare, experimente fascinante și puncte de vedere ale unor profesioniști.“
Autorii cărții De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie? tratează mai multe aspecte, concretizate în tot atâtea întrebări:
- Contează cât de mult creier avem?
- Care sunt cele mai importante părți din creier?
- Când și de ce ni se micșorează creierul?
- Putem trăi cu porțiuni din creier lipsă, și cu care anume?
- Ce diferențe există de fapt între creierul bărbaților și cel al femeilor?
- Chiar se manifestă la femei fenomenul „baby brain“?
- Timpul petrecut în fața ecranelor ne strică creierul?
- Dacă ne antrenăm creierul o să îmbătrânim mai sănătos?
- Cum ajută noile tehnologii buna funcționare a creierului și performanțele noastre cognitive?
- Este creierul uman în floarea vârstei evolutive, sau viitorul îi va aduce îmbunătățiri?
Cartea aduce lumină asupra acestei teme și analizează o serie de probleme pe care oamenii curioși și le pun la un moment dat. Avem , fiecare, creierul întreg?
Sunt prezentate studii de caz și numeroase scenarii ipotetice, dar nu lipsesc nici interviurile realizate cu experți din domeniul neuroștiințelor.
Cartea De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie? este despre trecutul, prezentul și viitorul creierului uman și poate fi cumpărată de aici.