fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

De ce eșuează națiunile, de Daron Acemoglu, James A. Robinson (Editura Litera, 2019)

De ce eșuează națiunile

În colecția Carte pentru toți, Editura Litera a publicat recent volumul De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei, de Daron Acemoglu, James A. Robinson. O carte extrem de interesantă, atent scrisă și cu informații din mai multe domenii – totul pentru a ne arăta și a ne face să înțelegem de ce unele țări sunt mai bogate decât altele. O carte extrem de interesantă și utilă pentru cei care vor să afle din surse bune ce vremuri trăim.

Bazată pe cincisprezece ani de cercetare, cartea De ce eșuează națiunile abordează, printr-o lectură plăcută și accesibilă, o temă crucială din economia politică actuală: diferența enormă de venit și de standard de viață dintre țările bogate și cele sărace ale lumii.

Acemoglu şi Robinson demonstrează că ţările ies din sărăcie numai când au instituţii economice adecvate, când au un sistem politic pluralist deschis, în care există concurenţă pentru funcţiile politice şi deschidere către noi lideri politici. Aducând argumente din economie, politică și istorie, autorii oferă o modalitate nouă, puternică şi convingătoare de înţelegere a bogăţiei şi a sărăciei.

Cartea De ce eșuează națiunile, de Daron Acemoglu, James A. Robinson poate fi comandată online de la Elefant, Libris sau Cărturești.

“Acemoglu şi Robinson – doi dintre cei mai importanţi experţi din lume în domeniul dezvoltării – ne arată că nu geografia, bolile sau cultura, ci chestiunea instituţiilor şi a politicii explică, mai degrabă, de ce unele naţiuni sunt bogate şi altele sărace. Această carte extrem de accesibilă oferă o perspectivă pătrunzătoare binevenită atât pentru specialişti, cât şi pentru publicul larg.” – Francis Fukuyama

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Beauty Days

Beauty Days la Elefant - reduceri mari la cosmetice și parfumuri + transport gratuit

Next Article
Cum să trăiești în stil japonez

Cum să trăiești în stil japonez, de Yutaka Yazawa (Editura Humanitas, 2019)

Related Posts

Total
0
Share