fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro
elefant.ro

De ce…

roxDe ce citesc. A citi înseamnă a şti, în cazul oamenilor chiar a fi. Citesc pentru forţa informaţiei, pentru plăcerea informării, pentru a fugi în lume, în timp, în spaţiu. Şi mai citesc pentru că aşa m-am obişnuit pe vremea când înghiţeam cărţi cu veioza sub pătură, aşa cum înghit americanii mâncarea, cu poftă.

De ce scriu. Scriu pentru a mă defini şi pentru că mă defineşte, pentru că trebuie să dăruiesc ceea ce aflu, să împart ceea ce gândesc, să atrag atenţia unde se trece cu vederea (fireşte, din respect pentru cititorii mei, câţi sunt, scriu corect gramatical…).

De ce print. Citesc şi azi cărţi şi ziare pentru că răsfoitul unei publicaţii nu se compară, ca senzaţie, cu nimic. Este ca un deliciu culinar – cartea nouă are un miros anume, un aspect anume, un „feeling” numai al ei. Iar gustul unei cărţi bune nu poate fi înlocuit de nimic.

De ce online. Poate pentru că am descoperit târziu viteza şi amploarea spaţiului virtual, iar azi încerc să „recuperez”. Sau pentru că este atât de util şi de facil, încât creierul nostru se lungeşte şi se lăţeşte zilnic, uluindu-ne şi pe noi de ce e în stare. În mod cert, obişnuinţa de a citi mă face să pot discerne în avalanşa de informaţii de pe „net”.

Roxana Ichim

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Recunoasteti personajul urmatorului nostru "bookinterviu"?

Next Article

Viata e vis

Related Posts

Total
0
Share