fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“De veghe in lanul de secara”, de J.D. Salinger (Editura Polirom)

de-veghe-in-lanul-de-secaraO noua traducere pentru tinerii de astazi. La cateva decenii dupa traducerea de referinta, Editura Polirom propune o versiune noua, tanara, a romanului-cult De veghe in lanul de secara. Situata de ani de zile in topul preferintelor cititorilor din Romania, De veghe in lanul de secara continua sa fie, la peste cincizeci de ani de la aparitie, cartea de capatai a adolescentei.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%253a%252f%252fwww.elefant.ro%252fcarti%252ffictiune%252fliteratura-clasica%252fde-veghe-in-lanul-de-secara-111306.html%253futm_source%253dai-cadou-un-pachet-surpriza-cu-supercarti-in-valoare-de-50-de-lei-la-orice-comanda-de-azi-i-cele-mai-inteligente-200-contacte-de-afaceri-cu-pana-la-75-reducere-i-ereadere-nook-si-sony-cu-pana-la-41-reducere-i-colectii-de-fictiune-de-succes-i-lego-city-cu-15-mai-ieftin%2526utm_medium%253dnewsletter-comercial-2013-07-17-cmd1-99815%2526utm_campaign%253dtop-fiction”]Cumpara cartea cu reducere[/button]

 

Ce poate fi uimitor pentru tinerii care o citesc acum, la 16 ani, si ai caror parinti s-au nascut, probabil, in aceeasi perioada ca si romanul, e ca trec prin aceleasi episoade, angoase si mirari precum Holden Caulfield. Doar ca el nu folosea atat de des cuvantul „cool“ si nu naviga pe Internet. Iar cand simtea nevoia s-o sune pe fata de care era indragostit, ori renunta, pentru ca nu avea chef, ori intra in prima cabina de telefon.

Problemele lui raman insa, si chiar si modul in care sunt rezolvate: prin revolta, prin negare sau, uneori, prin ignorarea lor. Exista voci care se intreaba de ce totusi a avut romanul un succes atat de uimitor, in toata lumea si, deja, de atatia ani. In fond, nu e singura carte care-si pastreaza prospetimea cu trecerea timpului. E vorba despre altceva, un ceva despre care s-au scris zeci de mii de pagini. Ceva imposibil de sintetizat intr-o scurta prezentare. Poate, pur si simplu, e o carte foarte-foarte buna. Atat.

Alaturati-va milioanelor de tineri care au citit-o si veti intelege

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cadou surpriza

Cadou surpriza de la elefant si reduceri de pana la 75% la Top 300 fictiune de succes

Next Article

Libertatea ne ofera o frumoasa "Poveste de dragoste" cantata de Mirabela Dauer

Related Posts

Total
0
Share