fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii, de C.S. Lewis (Editura Humanitas, 2021)

Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii

Autorul cărții Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii, Clive Staples Lewis, romancier, poet, critic literar, eseist, profesor universitar, teolog laic şi apologet creştin, a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX.

A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

A scris peste treizeci de cărţi, operele sale au fost vândute în milioane de exemplare, unele dintre ele au fost făcute cunoscute pe scenă, la televiziune, radio sau cinema și continuă să atragă, an de an, mii şi mii de noi cititori.

„L-am citit pe Lewis în urmă cu mulţi ani pentru plăcerea şi liniştea mea sufletească, şi o simplă privire în cărţile lui îmi reînvie vechea admiraţie.“ (John Updike)

În Despre minuni susține că miracolul creştin fundamental este întruparea, toate celelalte pregătindu-l sau decurgând din el. În aceste condiții, creștinii ar trebui nu numai să accepte minunile în viața lor, ci chiar să le privească ce fiind dovezi de implicare directă a lui Dumnezeu în creația sa.

Lewis subliniază că cele patru iubiri sunt Afecţiunea, Prietenia, Erosul şi Mila, fiecare cu trăsăturile ei distincte, în ciuda zonelor de suprapunere.

Autorul atrage atenţia asupra decepţiilor şi distorsiunilor proprii primelor trei iubiri, cele „naturale“, care rămân periculoase atâta vreme cât cea de-a patra, iubirea „divină“, nu le înglobează.

În Problema durerii se naște întrebarea următoare: dacă Dumnezeu este bun și atotputernic, cum de ajunge să lase oamenii să sufere dureri?

Nici o  soluţie intelectuală a problemei durerii nu poate înlocui curajul, simpatia umană şi mai ales dragostea de Dumnezeu.

Cartea Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii, de C.S. Lewis poate fi comandată de la Elefant. Libris sau Cărturești.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Meditația pentru copii

Meditația pentru copii, de Candice Marro (Editura For You, 2021)

Next Article

Reduceri de până la 70% + Extra Reducere de 10% + Besteseller CADOU. Vezi codul de extrareducere!

Related Posts

Total
1
Share