fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm, de Matthew Walker

Despre somnÎn colecția VERSANT a Editurii Vellant, apare cea mai importantă și recentă contribuție despre studiul somnului: Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm, de Matthew Walker, traducere de Emilia Vasiliu, ilustrație copertă de Ana Bănică.

Semnat de Matthew Walker – profesor de neuroștiințe și psihologie la UC Berkeley, volumul Despre somn explorează cele mai recente descoperiri și abordări științifice legate de somn și importanța sa vitală. Explică ce efecte provoacă lipsa de somn asupra corpului și minții noastre și oferă câteva sfaturi pentru un somn de calitate.

„Cartea care probabil mi-a salvat viața” (Mark O’Connell în The Guardian), „o lectură obligatorie” (Adam Gazzaley, professor de neurologie și psihiatrie, University of Chicago), Despre somn este cel puțin o lectură necesară atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are în starea de sănătate optimă.

Somnul a devenit obsesia mea. Răspunsul pe care mi‑l oferise, la fel ca toate răspunsurile bune, m‑a făcut să îmi pun întrebări mai fascinante, printre care: oare tulburările de somn ale pacienților mei chiar contribuiau la bolile de care sufereau și poate chiar erau cauza unora dintre simptomele lor îngrozitoare, cum ar fi pierderea memoriei, agresivitatea, halucinațiile, închipuirile? Am citit tot ce am putut. Am hotărât să încerc să descifrez codul somnului. … credeam că urma să descopăr răspunsul în mai puțin de doi ani. Aceasta era în urmă cu douăzeci de ani. (Matthew Walker, Despre somn, pag. 19)

Somnul repară armura sistemului nostru imunitar, ajutând în lupta împotriva elementelor maligne, prevenind infecțiile și ținând la distanță tot felul de boli. Somnul reface starea metabolică a corpului prin ajustarea în detaliu a echilibrului dintre insulină și glucoza din sânge. Somnul adecvat se leagă strâns de forma în care se află sistemul nostru cardiovascular, scăzând tensiunea arterială și în același timp menținându-ne inimile în condiții optime.

Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm, de Matthew Walker este al zecelea titlu din colecția VERSANT – brandul de carte care promite non-fiction revelator și incitant. Cartea poate fi comandată online și de la Cărturești.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
carte cadou

Carte cadou de la Nemira: Furnicile, de Bernard Werber

Next Article
jocuri

Bucuria Copiilor la Libris: cumperi 3, plătești doar 2

Related Posts

Total
0
Share