fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dezvoltarea armonioasa a bebelusului

copilasiCa bebelusul dumneavoastra sa se dezvolte armonios si sa devina o persoana creatoare, fericita si inteligenta este esential ca joaca sa nu lipseasca din”meniul” zilei. Numeroase studii ne arata ca putem contribui la evolutia acestuia doar daca practicam impreuna activitati simple.

Fiind in situatia de a fi mama, constat ca este foarte dificil sa gasesti timp de joaca impreuna cu bebelusul si este mai usor sa te simti vinovata.
Asa ca, nu vi se intampla doar dumneavoastra-niciun parinte nu este vreodata convins ca-si petrece suficient timp jucandu-se cu propriul copil.
Din propria experienta spun ca vasele nu vor plange nicodata ca nu sunt spalate, hainele ca nu sunt calcate, in schimb copilul dumneavoastra o va face, si o va face pentru ca va vrea alaturi.

Sper totusi, ca indata ce veti intelege cat de important este jocul, veti fi motivati sa va jucati mai des cu micutul dumneavoastra.
Cand veti constientiza faptul ca anumite activitati contribuie la dezvoltarea creierului copilului sau la tonifierea unor clase de muschi care ii folosesc la mers veti fi de acord ca efortul de a va juca cat mai simplu este merituos.

Pentru unele persoane , cum spuneam si mai sus , este foarte dificil a gasi timp de joaca, insa nu trebuie sa va faceti griji.In fond, atunci cand puteti, cateva minute de joaca pe zi sunt mai benefice decat un maraton de jocuri o data pe saptamana.

O sa observati la un moment dat ca dupa ce ati parcurs impreuna un anumit joc, copilul va initia singur aceasta activitate, nu este nevoie decat sa-l observati/supravegheati.

In concluzie daca alegeti activitati care va atrag, jocul nu va deveni o corvoada, iar dumneavoastra si bebelusul va veti bucura cu adevarat de timpul pe care il veti petrece impreuna.

Psiholog Hortensia Stefan

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Editura Trei lanseaza colectia "Educatie si formare"

Next Article

eBook GRATUIT: ”Mara” de Ioan Slavici

Related Posts

Comunicarea in cuplu

O buna comunicare in cuplu nu inseamna ca nu exista probleme sau ca cei doi sunt intotdeauna de…

Despre emotii…

Cum ne gestionam emotiile? De ce ne lasam coplesiti de emotii? Ce anume ne declanseaza emotiile? Atunci cand…

Increderea in sine

Intr-o viata intalnim multe provocari, dar cel mai adesea adevaratele provocari sunt cele care tin de propria persoana.…

Total
0
Share