fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Distanța dintre mine și cireș, de Paola Peretti (Editura Litera, 2021)

Distanța dintre mine și cireș

Paola Peretti s-a născut în Italia, în prezent trăiește în provincia Verona și îi învață italiana pe copiii imigranților. A fost atrasă de literatură și filosofie, discipline a căror studiu l-a aprofundat și este licențiată în jurnalism.

Distanța dintre mine și cireș este primul ei roman, de fapt povestea unei fetițe care își pierde vederea la un moment dat, acest episod fiind inspirat din păcate chiar de viața autoarei.

Cu 15 ani în urmă, Paola a aflat că suferă de o afecțiune genetică rară, boala Stargardt, pentru care nu există tratament și care în timp îi va aduce orbirea.

„O poveste emoționantă, plină de înțeles, pentru cititori sensibili.“ Kirkus Reviews

„Peretti își poartă cititorii printr-un tunel spre lumină.“ Booklist

„O ocazie minunată de a le dezvolta tinerilor cititori empatia și capacitatea de a înțelege realitatea.“ School Library Connection

„O poveste dulce-amăruie, spusă cu simplitate și plină de poezie.“ Jacqueline Wilson

Mafalda este o fetița de aproape zece ani și îi place să joace fotbal dar și să numere stelele sau să se cațere în cireșul ce se află în curtea școlii.

Ea află că își va pierde complet vederea în următoarele luni și acest verdict nu are cum să nu schimbe ceva în sufletul ei. Oare va reuși să își alunge fricile de tot felul sau va învăța să aibă încredere în ceilalți și în ea însăși?

“Mă opresc să salut cireșul… reușesc să-l văd de departe (nu prea departe). Mă forţez cu ochi mijiţi și, în sfârșit, iată-l: o pată roșie, galbenă și portocalie precum perucile clovnilor – neclară, dar e acolo.”

Marile încercări ale vieții nasc curaj și determinare, iar acest roman este o odă vieții care-i va inspira și îi va pune pe gânduri deopotrivă pe cititorii mici și pe cei mai mari.

Cartea Distanța dintre mine și cireș, de Paola Peretti a apărut în Colecția Ficțiune pentru adolescenți și poate fi cumpărată de la Litera, Libris sau Elefant.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Spring Sale

Spring Sale la Elefant - reduceri de până la 70%

Next Article
Renunță la ceas

Renunță la ceas, de Laura Vanderkam (Editura Curtea Veche, 2021)

Related Posts

Total
0
Share