fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Don Quijote povestit copiilor, de Rosa Navarro Duran, Francesc Rovira (Editura Curtea Veche, 2021)

Don Quijote povestit copiilor

Cine are puterea să nu-l iubească pe Don Quijote, unul dintre cei mai faimoși cavaleri rătăcitori din toate timpurile?

În cartea Don Quijote povestit copiilor, cei doi (autor și ilustrator) încearcă să îl aducă pe Don Quijote cât mai aproape de copii. Astfel, realizează o repovestire a cunoscutei opere scrisă de Cervantes, ce este mai mult decât înduioșătoare despre magnificul personaj.

Considerat cam ciudat de familie și vecini, Don Quijote pleacă alături de servitorul său, Sancho Panza, într-o călătorie presărată cu multe primejdii și aventuri. Scopul lor este de a veni în sprijinul celor neputincioși și de a câștiga inima unei domnițe, pe nume Dulcineea del Toboso. Își făurește propria realitate, dând dovadă de un curaj nebun în înfruntarea cu uriași, căpcăuni, vrăjitori, bandiți și alți cavaleri de temut.

Cartea Don Quijote povestit copiilor subliniază puterea dată de imaginație și pune accentul pe importanța de-a avea un ideal pentru care să te zbați cu toate resursele, interioare și exterioare, indiferent de piedicile ce-ți stau în cale.

Rosa Navarro Duran ( apreciat și cunoscut pedagog spaniol) are convingerea că „lectura nu este obligatorie, ci o plăcere” și nu subestimează forța clasicilor care sunt modele de luat în seamă.

Întâmplările distractive prin care trece personajul principal și aventurile greu de uitat, împletite cu tot felul de grozăvii, atrag atenția tuturor că nimic nu poate fi mai frumos decât să nu renunți la visuri.

Oare va reuși Don Quijote să ajungă la Dulcineea lui?

Cartea Don Quijote povestit copiilor, de Rosa Navarro Duran a apărut la Editura Curtea Veche în 2021, traducerea fiind realizată de Raluca Davicenco și poate fi cumpărată de aici.

Silvia Filip
Total
5
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Japonia. Note de călătorie

Japonia. Note de călătorie, de Mihai Posada (Editura Eikon, 2021)

Next Article
Irina Motroc

Irina Motroc: ”Dacă negăm arta, negăm ceea ce suntem”

Related Posts

Total
5
Share