fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Drumul către tine însuţi, de M. Scott Peck

Adevărata salvare şi, odată cu ea, sănătatea şi longevitatea mintală vin atunci când oamenii, indiferent de religie, renunţă la prejudecăţile trecutului şi se îndreaptă spre viitor obsedaţi doar de a se împlini, crede M. Scott Peck, binecunoscut autor al unor cărţi de psihoterapie şi spritualitate care s-au dovedit bestseller-uri de la un cap la altul. „Puţini autori au atins mai multe suflete decât dr. Peck şi puţine mesaje au susţinut mai mulţi oameni”, spunea despre autor, la un moment dat, însăşi Oprah Winfrey, iar „New York Times” ţinea isonul menţinând Drumul către tine însuţi sute de săptămâni (record!) în topul cărţilor celor mai bine vândute.

drumul-catre-tine-insuti

  • Carte publicata in 2013 de Curtea Veche
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Colectia Biblioterapia
  • Traducator: Lucian Popescu
  • Format: 132×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 320
  • ISBN: 978-606-588-490-8

Aşadar, Morgan Scott Peck, născut într-o familie influentă, a văzut lumina zilei din postura privilegiată de a avea în faţa ochilor Park Avenue, din New York. Asta nu l-a împiedicat, sensibil fiind, să vadă cât de individualişti erau părinţii săi, care nu agreau intimitatea. A făcut şcoala (privată) la o academie pe care a părăsit-o la vârsta de 15 ani pentru a studia religiile. Mai târziu a devenit budhist… apoi şi-a găsit afinităţi cu misticismul islamic… în final, s-a convertit la creştinism, sperând ca angajamentul său faţă de acesta să fie „total”.

Dar cum de s-a dovedit Drumul către tine însuţi atât de popular? Urmărind studiile asupra americanilor, care îi arătau pe aceştia într-o alarmantă majoritate în căutarea unui sens al vieţii, Peck a încercat să găsească răspuns şi „contraofensivă” pentru teamă, mânie, singurătate, vină, durere. Mai mult, cartea promite „rezolvarea tuturor problemelor” prin disciplină totală. Ca urmare, Peck ţine coferinţe şi discursuri, iar bisericile îi citează cărţile. Este un îndrumător pentru cei ce nu mai găsesc refugiu în religia sau cultura lor, iar studiile arată că nu mai puţin decât 60% dintre americanii adulţi sunt în această postură.

Aşadar, într-o lume a propovăduitorilor atitudinii de învingător, a mecanismelor succesului măsurat în bani, a rafturilor de volume de dezvoltare personală care se vând ca pâinea caldă ca şi cum oamenii ar fi o specie de nedezvoltaţi personal, Peck vine cu dezvoltarea… sănătăţii mentale şi nu a buzunarului.

Cartea Drumul către tine însuţi prezintă simptomele şi oferă metode de a le trata: stadiul 1, cei haotici, antisociali, stadiul 2 cei formali, „instituţionali”, stadiul 3, scepticii/individualişti, stadiul 4, misticii. Şi îi ia pe toţi la rând, arătând că în prima categorie intră copiii şi unul din cinci adulţi, incapabili de a-i iubi pe alţii. În stadiul doi apar fundamentaliştii, care cred că Dumnezeu este un poliţist abstract care le direcţionează vieţile, aşa că au nevoie de autoritate. În stadiul 3 se află cei mai evoluaţi spiritual, iar în cazul stadiului 4, Peck notează: „Misticii de toate religiile vorbesc despre unitate şi despre interconectivitatea dintre lucruri, dintre bărbaţi şi femei, dintre noi şi alte creaturi, chiar lucruri, o osmoză în concordanţă cu o ordine cosmică invizibilă”.

Drumul către tine însuţi este calea către menţinerea stării de sănătate mintală, crede un autor care a vândut milioane de exemplare doar din această carte…

Cartea Drumul către tine însuţi, de M. Scott Peck o gasesti cu reducere la Elefant sau eMAG

Roxana Ichim Istudor
Total
18
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lichidari de stocuri la cartile editurilor Trei si Polirom. Carti ieftine si transport gratuit

Next Article

Soţia din Paris, de Paula McLain

Related Posts

Total
18
Share