fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Drumul din Kolima. Calatorie pe urmele gulagului”, de Nicolas Werth (Editura Corint)

nicolas_werthReputat istoric al perioadei staliniste, Nicolas Werth a simtit nevoia sa mearga la fata locului pentru a intelege mai bine ce a insemnat cel mai mare sistem concentrationar din secolul al XX-lea. Drumul din Kolima este povestea acestei expeditii insolite si fascinante in imensul tinut izolat din estul Siberiei, la noua ore de zbor de Moscova.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_blue” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=9a6f02fef&unique=93d4f5528″]Cumpara cartea de aici[/button]

Regiune emblematica pentru Gulag, Kolima, de doua ori mai mare decat Franta, este astazi o zona cu localitati depopulate. Nicolas Werth i-a intalnit pe ultimii supravietuitori ai lagarelor, dar si pe membrii Asociatiei Memorial, care lupta pentru ca aceasta pagina sumbra de istorie sa nu fie uitata. A strabatut drumurile din Kolima, incercand sa regaseasca vestigiile lagarelor de munca fortata, in care detinutii extrageau, in conditii extreme, aurul, marea bogatie a Kolimei.

Cercetarea a fost adeseori foarte dificila, de vreme ce urmele s-au sters in acest tinut pe care omul n-a reusit niciodata sa il cucereasca.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Dumortieritul in noul numar al Colectiei "Cristale si Pietre"

Next Article

"O zi din sapte", de Lauren Oliver (Editura Litera)

Related Posts

Total
0
Share