Reputat istoric al perioadei staliniste, Nicolas Werth a simtit nevoia sa mearga la fata locului pentru a intelege mai bine ce a insemnat cel mai mare sistem concentrationar din secolul al XX-lea. Drumul din Kolima este povestea acestei expeditii insolite si fascinante in imensul tinut izolat din estul Siberiei, la noua ore de zbor de Moscova.
[button target=”_blank” style=”” class=”btn_blue” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=9a6f02fef&unique=93d4f5528″]Cumpara cartea de aici[/button]
Regiune emblematica pentru Gulag, Kolima, de doua ori mai mare decat Franta, este astazi o zona cu localitati depopulate. Nicolas Werth i-a intalnit pe ultimii supravietuitori ai lagarelor, dar si pe membrii Asociatiei Memorial, care lupta pentru ca aceasta pagina sumbra de istorie sa nu fie uitata. A strabatut drumurile din Kolima, incercand sa regaseasca vestigiile lagarelor de munca fortata, in care detinutii extrageau, in conditii extreme, aurul, marea bogatie a Kolimei.
Cercetarea a fost adeseori foarte dificila, de vreme ce urmele s-au sters in acest tinut pe care omul n-a reusit niciodata sa il cucereasca.