fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Editura Neverland: „Ucraina și Rusia, iubire și ură”, de Michael Tchernoff-Horovitz

Ucraina și Rusia au o istorie comună dar, totuși, atât de plină de contradicții și conflicte — limbile și culturile sunt asemănătoare, însă destul de diferite, iar istoria dovedește că nici Uniunea Sovietică nu a putut să le aducă la un numitor comun, ba chiar dimpotrivă! Asta chiar dacă mulți lideri ai URSS — Hrușciov, Brejnev, Cernenko sau Gorbaciov — erau ucraineni sau aveau legături foarte strânse cu Ucraina…

„Rădăcinile conflictului dintre Rusia şi Ucraina sunt adânci. În esenţă, Moscova nu acceptă independenţa Kievului. Marele jurnalist Ryszard Kapuściński scria în 1991: «Viitorul Ucrainei se va desfășura în două direcții: relațiile cu Rusia și relațiile cu Europa, cu lumea. E nevoie de amândouă ca viitorul să fie favorabil». Și pentru că Ucraina n-a reușit să se poziționeze față de sine, n-a reușit nici față de Rusia.

«Ortodoxie versus catolicism, influenţa Vienei faţă-n faţă cu cea a Moscovei, colaboraţionism sau rezistenţă, nazism contra comunism, de la visul de libertate al cazacilor la îmbrăţişarea sufocantă a Maicii Rusii, Holodomor şi Holocaust — memoria colectivă ucraineană e puternic fracturată. Diviziunile de azi ale societăţii se hrănesc din valurile de sânge ce despart etnii, regiuni şi religii. Ucraina e o sinteză a tragediilor continentului şi a ororilor secolului XX…»”, notează autorul, Michael Tchernoff-Horovitz, în prefața lucrării „Ucraina și Rusia, iubire și ură”, recent apărută la Editura Neverland.

Volumul poate fi comandat online de la Libris sau Librarie.net și la preț special, din librăria online a Editurii Neverland.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Paştele în familie

Paştele în familie, de Bianca Bujor - nou titlu la Editura Creator

Next Article
cărți în limba engleză

20% EXTRA reducere la mii de cărți în limba engleză

Related Posts

Privacy Preference Center

    Total
    0
    Share