fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Elefant a livrat peste 20 de milioane de cărți în cei 10 ani de la înființare

Elefant

Elefant anunță depășirea unui nou record cu o lună înainte de aniversarea celor 10 ani de existență: peste 20 de milioane de cărți livrate.

“În fiecare an ne dorim să ajungem cu cărțile noastre în cât mai multe case și suntem bucuroși că am reușit să substituim în acești ani lipsa de librării din multe localități ale României. Cele 20 de milioane de cărți au ajuns la aproape două milioane de români din mii de localități unde accesul la carte este doar online. Ne dorim însă pe viitor ca numărul celor care citesc să fie mai mare pentru că lectura este cea care poate ridica o națiune”, explică Adrian Dinu, Director Comercial – Carte la Elefant.

Știați că…

  • În cei aproape 10 ani de existență ai elefant.ro, s-au vândut peste 180.000 de titluri diferite?
  • Pe primele trei poziții în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes și Agnes Martin-Lugand?
  • Peste 100 de autori au vândut mai mult de 20.000 de exemplare și mai mult de 800 au vândut peste 3000 de exemplare?
  • Cea mai citită carte este Hoțul de cărți, de Markus Zusak?
  • Cel mai vândut volum al unui autor român este Fluturi (volumul 3), scris de Irina Binder?
  • Scriitorul cu cele mai multe cărți pentru copii vândute este prolificul Alec Blenche, al doilea român din clasamentul celor mai populari 10 autori?
  • Greutatea tuturor cărților livrate de elefant.ro este echivalentă cu greutatea a peste 1500 de elefanți?
  • Cu cele 20.000.000 de cărți am putea înconjura toată România?

Ce au preferat însă românii să cumpere în acești aproape 10 ani? Din totalul celor 20 de milioane de cărți vândute de elefant.ro, 36% sunt titluri încadrate la categoria ficțiune, 26% sunt cărți pentru copii, 15% cărți practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria Istorie, biografii și memorii.

Cele mai multe cărți au fost comandate din România – 95%, diaspora cântărind aproximativ 5%. Județele de unde s-au cumpărat cele mai multe cărți au fost: București, Timiș, Iași, Cluj și Brașov. Persoana care a comandat cele mai multe cărți de pe elefant.ro este din București.

bogdan
Total
16
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
21 de secrete ale antreprenorilor de succes

Recenzie: 21 de secrete ale antreprenorilor de succes, de Brian Tracy

Next Article
Cupon Libris

Promoție Libris: 20% reducere garantată la orice carte

Related Posts

Total
16
Share