fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Esti pasionat de fotografie? Invata despre compozitie si editare digitala

Editura Litera a publicat la inceputul acestui an doua carti/manual pentru pasionatii de fotografie. Cartile il au ca autor pe Michael Freeman si ne invata despre compozitie si editare digitala – lucruri de care orice fotograf are nevoie pentru a reusi sa surprinda si expuna fotografii tot mai reusite.

Mai jos gasiti si cateva cuvinte despre cele doua carti nou aparute.

compozitiaScoala de fotografie. Compozitia

Cumpara cartea de aici

O fotografie este interpretarea personală a unui eveniment sau a unei scene, este expresia unei povești. Prin urmare, baza unei fotografii bune este compoziţia, sau felul în care tu – fotograful – pui laolaltă tot ce încerci să comunici și creezi un tot unitar.

În esenţă, compoziţia se referă întotdeauna la subiect, la poziţionarea lui și la cum îl putem plasa în centrul atenţiei. Condiția de bază a unei compoziții bune este alegerea inspirată a subiectului; fără o idee clară a ceea ce vrei să surprinzi, nu vei putea crea o fotografie puternică, izbitoare. Un alt element esențial este alegerea fundalului – acesta trebuie să stabilească o anumită legătură cu subiectul, să-l pună în valoare și să creeze o anumită tensiune. În acest sens, geometria joacă un rol extrem de important în crearea unei compoziții bune.

editarea_digitalaScoala de fotografie. Editarea digitala

Cumpara cartea de aici

Editarea digitală și postprocesarea sunt aspecte ale fotografiei digitale care stârnesc multe contradicții. Unii spun că nu trebuie să te abați de la o reproducere complet fidelă și nealterată a subiectului original; alții, dimpotrivă, susțin că poți face orice vrei cu imaginea ta. Cartea de față abordează subiectul dintr-o perspectivă situată între cele două extreme.

Primele capitole ale cărții se referă la instrumentele și tehnicile folosite în procesarea Raw, iar cele din urmă la postprocesare.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Peste 2.000 de carti cu pret sub 10 lei + transport gratuit

Next Article

"Sariti de pe fix!" de Hans-Jürgen Feldhaus [Editura Corint Junior, 2015]

Related Posts

Total
0
Share