fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

”Eu sint Malala”, de Malala Yousafzai, Christina Lamb

eu-sint-malalaAceasta carte ne aduce biografia Malalei, o poveste plina de curaj si lectii de viata pentru toata lumea.

Cumpara cartea de aici

Cand talibanii au preluat controlul asupra Pakistanului, Malala a fost singura care a protestat si a luptat pentru dreptul ei la educatie. In octombrie 2012 a fost cat pe ce sa plateasca pretul suprem pesntru protestul ei. A fost impuscata in cap de la distanta mica in timp ce se intorcea de la scoala. Doctorii i-au dat putine sanse insa recuperarea ei miraculoasa a facut-o sa lupte cu forte si motivatii proaspete. Calatoria si aventura ei au purtat-o din campiile Pakistanului pana in New York iar acum, la 16 ani, a devenit un simbol pentru protest pasnic.

Ca cititor, nu ai cum sa nu fii uimit si inspirat de curajul,maturitatea si vointa acestui copil. Totodata iti va scoate in evidenta micile lucruri pe care noi,oameni ai secolului tehnologiei si al libertatii, nu le mai apreciem fiindca avem impresia ca ni se cuvin. Dreptul de a-ti alege religia, dreptul de a vorbi liber, dreptul la o educatie.

Felul in care Malala a scris cartea, cu un ton foarte drag atunci cand vorbeste de tara ei natala, cand povesteste istoria tarii. Actiunea cartii, mai ales evenimentele de dupa atacul acela rusinos asupra ei, te vor tine captivat. Exista si o sectiune care explica politica tarii, insa, pentru cei ce nu prefera astfel de subiecte,pot trece peste aceasta parte fara sa isi face griji ca vor pierde firul narativ.

Cartea te va lasa cu o noua perspectiva asupra vietii si privilegiilor pe care noi le avem.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Nu ajungi la Gaudeamus? Cumpara online noutatile anului 2014

Next Article

Azi, 19 noiembrie, un nou insert cu ziarul Libertatea: "Carrie" de Stephen King

Related Posts

Total
0
Share