fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Fata pe care el o știa, de Tracey Garvis Graves (Editura Epica, 2019)

Fata pe care el o știa

La Editura Epica a apărut recent romanul Fata pe care el o știa, un nou titlu semnat de Tracey Garvis Graves. O carte suprinzătoare, duioasă, plină de tandrețe, dar și de întorsături ce te vor pune pe gânduri.

“Toata viata asteptasem sa intalnesc pe cineva alaturi de care sa fiu eu insami. Nicio clipa nu-mi trecuse prin minte ca eu as putea fi acea persoana pentru altcineva.”

În Fata pe care el o știa, Annika este studenta in ultimul an la Litere. Nelinistita si tensionata in situatiile sociale, unde comportamentul majoritatii oamenilor i se pare de neinteles, prefera sa fie inconjurata de ordinea si disciplina cartilor sau de singuratatea tacuta din timpul partidelor de sah.

Jonathan se inscrie in clubul de sah frecventat de Anika si pierde prima lui partida – si inima – in fata timidei si stangacei si in acelasi timp inteligentei si frumoasei tinere. Ii admira abilitatea de a fi sincera cu sine, cu bizarerii cu tot, si accepta provocarile pe care le implica o relatie cu ea. Jonathan si Annika scot la iveala ce e mai bun unul in celalalt, gasind in ei insisi curajul si increderea pentru a planui un viitor impreuna. Ceea ce urmeaza este o dragoste unica, dar plina de tandrete, care rezista tuturor incercarilor, mai putin tragediei neprevazute care ii sileste sa se separe, taindu-le legaturile si lasandu-i sa navigheze singuri prin viata.

Dupa zece ani, soarta ii aduce din nou impreuna. Ea duce viata pe care si-a dorit-o, ca bibliotecara. El lucreaza in domeniul financiar, revenindu-si dupa un divort si cautand un nou inceput. Atractia si sentimentele puternice pe care le impartaseau odinioara se reaprind imediat, dar, daca nu-si infrunta anxietatile si temerile care i-au despartit, ar putea rata a doua sansa de a-si uni destinele.

Cumpără romanul Fata pe care el o știa, de Tracey Garvis Graves, cu reducere, de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

“Atenta sa mentina un echilibru de putere intre abilitatile emotionale si cele intelectuale ale protagonistilor, Graves scrie în Fata pe care el o știa o poveste de iubire verosimila, in care felul de a fi al Annikai nu este subapreciat, ci zugravit pur si simplu ca fiind diferit. Cand tragedia loveste, trasaturile care o deosebesc de ceilalti devin puncte forte, indemnand-o sa preia controlul asupra propriei vieti.” – Kirkus

TRACEY GARVIS GRAVES este o scriitoare americana de bestselleruri New York Times, Wall Street Journal si USA Today. Cartea sa de debut, Pe insula (EpicLove, 2017), s-a regasit multe saptamani pe lista New York Times a celor mai bine vandute romane. Drepturile de traducere a volumului Fata pe care el o stia au fost vandute in douasprezece tari.

bogdan
Total
69
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Cărți romantice

Cărți romantice de la Editura Litera

Next Article
Tonomatul

Lansare de carte: Tonomatul, volumul de povestiri fantastice de Andrei Panț

Related Posts

Total
69
Share