fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Fatima” de Marek Halter, impreuna cu Libertatea pentru femei

fatimaVineri, 11 decembrie, revista Libertatea pentru femei ne bookura cu romanul “Fatima” de Marek Halter, al doilea volum al trilogiei “Iubirile Orientului”, o poveste despre curaj intr-o lume prea dura pentru o femeie.

Cartea impreuna cu revista vor putea fi cumparate la pretul de 9,99 lei de la toate chiosurile de ziare.

Descrierea cartii:

Pe când mama ei, Khadija, era pe patul de moarte, Fatima i-a promis că va veghea mereu asupra lui Mahomed. Așa va face, dejucând chiar o tentativă de asasinat la adresa tatălui său. Traiul la Mecca devine însă prea periculos pentru acesta, astfel că în 622 hotărăște să părăsească orașul. Fatima îl însoțește până la Yathrib, viitoarea Medina, unde pentru ea începe o perioadă tristă. Tatăl ei o ia de soție pe Aisha, foarte tânăra fiică a lui Abu Bakr, tovarășul lui cel mai apropiat.

Aisha nu este decât o copilă, dar Fatima se simte trădată. În plus, căsătorită cu Ali, unul dintre fiii adoptivi ai Profetului, Fatima suportă greu un rol care nu-i convine, mai ales că tocmai ei, care și-a apărat tatăl cu arma în mână, nu i se permite să participe la marea bătălie dintre adepții lui Allah și politeiști. Iar nașterea lui Hassan, primul ei fiu, anunță conflictul care va împărţi lumea musulmană în două tabere până în zilele noastre.

Departe de orice prejudecăți, Fatima prezintă viața unei femei curajoase, rebele, având de dăruit o dragoste uriașă, într-o epocă în care nașterea islamului bulversează echilibrul fragil din Peninsula Arabă.

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

BookQuizz: Cunosti cartile scrise de Paulo Coleho?

Next Article

Gala IDC 2015 - găzduită de Librăria Humanitas Krețulescu

Related Posts

Total
0
Share