fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Femei extraordinare care au făcut minuni, de Kate Pankhurst (Editura Litera, 2021)

Femei extraordinare care au făcut minuni

Kate Pankhurst, autoarea cărții Femei extraordinare care au făcut minuni, își propune să ne arate isprăvile incredibile ale unor femei curajoase, nutrind speranța că asta ne va inspira și pe noi să credem în vise și să luptăm pentru a le atinge.

Vezi preț cu reducere

Multe dintre aceste femei remarcabile au fost deschizătoare de drumuri în domeniul lor de activitate, cum ar fi alpinista japoneză Junko Tabei, Sophie Blanchard și balonul ei cu aer cald sau maematiciana Katherine Johnson, a căror formule ingenioase au ajutat să trimită primii oameni în spațiu.

Junko Tabei, deși era un copil firav, a început să facă alpinism de la vârsta de zece ani, pentru ca mai apoi, peste ani, să fie prima femeie din lume care a urcat pe Everest și prima care a cucerit cele mai înalte cote de pe fiecare continent.

Katherine Johnson a petrecut 35 de ani la NASA. De altfel, abilitatea ei de stăpânire a calculelor matematice a fost esențială pentru succesul primei călătorii efectuate în spațiu. A fost una dinte primele femei afro-americane care a lucrat în cadrul Nasa ca om de știință.

Datorită poveștilor lor, avem să descoperim și din cartea Femei extraordinare care au făcut minuni nu doar curajul lor fără margini, ci și îndemnul că nimic nu e prea mult sau prea greu să nu-l poți duce la bun sfârșit, dacă asta îți dorești cu ardoare.

Cartea Femei extraordinare care au făcut minuni, de Kate  Pankhurst a apărut în Colecția Cultură generală la Editura Litera și poate fi comandată cu reducere de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
noutăți Litera

📚 Promo Litera: reduceri de până la -50% la noutățile momentului

Next Article
Storis

Editura Litera anunță parteneriatul cu STORIS, prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română

Related Posts

Total
0
Share