fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Fetița pierdută, de Emily Gunnis (Editura Litera, 2021)

Fetița pierdută

Emily Gunnis, autoarea romanului Fetița pierdută, a lucrat inițial pentru BBC. La BBC ea scria scenarii pentru filme de televiziune însă și-a dat seama că rigoarea și disciplina impuse de acest job nu i se potriveau.

Așa a luat decizia de a se îndrepta către o carieră literară, iar primul ei roman  Fetița din scrisoare (The Girl in the Letter) a fost publicat prima dată în format electronic în anul 2018 și în format tipărit în 2019.

Rebecca, o fetiță de treisprezece ani, trăiește clipe de coșmar ce o vor influența toată viața. Marcat de ororile trăite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tatăl ei îi ucide mama apoi, parcă asta nu era de ajuns, se sinucide.

Fiicele Rebeccăi realizează peste ani că mama lor a trăit ceva cumplit și nu va putea vorbi nimănui despre ce s-a întâmplat în acea noapte teribilă. Iris, destul de perspicace, își dă seama că enigma dispariției surorii ei cu bebelușul bolnav, s-ar putea să aibă legătură cu trecutul mamei lor.

„Total acaparator, tensionat și puternic. Un roman încărcat emoțional, obsedant, emoționant!“ Adele Parks

„Greu de lăsat din mână. Ritm rapid, intrigă strălucită și, uneori, extraordinar de trist… are toate caracteristicile unui bestseller.“ Lesley Pearse

Cartea, deși alcătuită din capitole scurte, are un ritm alert ce ne poartă cu ușurință peste decenii. Secrete așternute de-a lungul a șapte decenii se dezvăluie în cele mai neprevăzute moduri pentru ca în final narațiunea să se lege armonios.

„O carte cu adevărat strălucită și emoționantă.“ Karen Hamilton

Intriga extrem de alambicată are darul de a captiva cititorul, chiar dacă acesta este nevoit să participe la dramele specifice epocilor pe care le străbate, cum este războiul, încălcarea drepturilor femeilor sau dificultatea actului alegerii între familie și profesie.

Cartea Fetița pierdută, de Emily Gunnis poate fi cumpărată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
lichidare de stocuri

Lichidare de stocuri Litera: cărți cu reduceri de până la 80%

Next Article
Omuleții pe apă

Omuleții pe apă, de Mary Norton (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
0
Share