fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Fetitele. Rude sarmane”, de Ludmila Ulitkaia (Editura Humanitas)

fetitele-rude-sarmaneCartile Ludmilei Ulitkaia s-au tradus pana in prezent in peste treizeci si cinci de tari si i-au adus un numar impresionant de premii si distinctii literare.

In aceste povestiri exceptionale, Ludmila Ulitkaia ofera un tablou al vietii ca atare, cu luminile si umbrele ei, cu micile si marile ei comedii si drame cotidiene. Dar destinele neinsemnate, vietile marunte ale eroinelor scriitoarei ruse dezvaluie intotdeauna adevaruri adanci ale existentei. Intre acestea, faptul ca in dragoste, in credinta, ba chiar si in preajma mortii, oamenii isi pastreaza intotdeauna acea unda de seninatate si acea ironie care constituie omenescul insusi.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=27eec1ae1″]Cumpara cartea cu reducere[/button]

„Fetitele e o incercare de a arunca o privire in lumea misterioasa a copilariei, care se inchide cu zgomot in urma noastra odata cu maturitatea“, spune Ludmila Ulitkaia despre volumul sau. La fel ca oamenii de la inceputurile umanitatii, copiii sunt cruzi si inocenti deopotriva. O arata cu prisosinta in aceste povestiri rivalitatea dintre doua surori gemene, care se incheie tragic; competitia dintre eleve pentru ocuparea pozitiilor fruntase, al carei derizoriu li se dezvaluie abia cand intalnesc adevarata suferinta; sau explorarea cu accente comice a erotismului, in varianta sa infantila, plina de intrebari fara raspuns si de „certitudini“ fara drept de apel.

„In Rusia, femeile sunt socotite partea cea mai buna, mai nobila a societatii, si asta am incercat sa arat in cartile mele“, spune Ludmila Ulitkaia intr-un interviu. Intr-adevar, aproape toate eroinele sale sunt femei, surprinse in cele mai diferite momente ale existentei. In Rude sarmane insa, poate mai mult ca in alte volume, femeile isi traiesc viata intens si parca desprinse de tot ce se petrece in jurul lor. Dar, chiar daca intamplarile marunte le absorb intreaga fiinta, ele sunt in stare sa iubeasca in chip sublim, dar si ridicol, sa creada in ceea ce e mai inalt, dar si in ceea ce se dovedeste derizoriu, sa-si suporte cu stoicism, dar si cu umor saracia si bolile.

„Fac parte dintre scriitorii care pornesc de la viata. Nu construiesc, nu fac scheme pe care apoi sa le pun in pagina, ci locuiesc in scrierile mele.“ – Ludmila Ulitkaia

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

La mare, la soare, te asteapta Caravana Cartii BookLand!

Next Article

Colectia "Romanul de dragoste" de la Litera - 13 volume cu doar 79 de lei

Related Posts

Total
0
Share