fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Fiica Reichului, de Louise Fein (Editura Nemira, 2021)

Fiica Reichului

Louise Fein a scris acest romanul Fiica Reichului fiind inspirată de familia ei. În anul 1930 tatăl său fuge de naziști și se refugiază în Anglia.

Louise a fost foarte atrasă de citit încă de când era copil. Și-a luat licența în drept la Southampton University, a lucrat în Hong Kong și în Australia. Înainte de a se stabili la Londra a călătorit mult prin Asia și America de Nord. Acum lucrează în domeniul bancar în Surrey și scrie la cel de-al doilea roman al său.

Primul ei roman, Fiica Reichului, a fost publicat după ce și-a luat masterul în scriere creativă de la St Mary’s University. 

De unde ai certitudinea că ai făcut alegerea bună între loialitatea față de țară și iubire? Mai ales când îți este pusă în pericol viața. Hetty Heinrich este fiica unui ofițer nazist  și a crescut cu ideea arzătoare de a-și juca rolul în gloriosul Reich de o Mie de Ani. Fratele ei este pilot Luftwaffe.

“Bazată pe o cercetare istorică minuțioasă și minunat scrisă, cartea aduce în prim-plan o poveste de dragoste pasională, pe fundalul unei societăți ajunse la marginea prăpastiei. O lectură realistă, convingatoare și care te lasă cu multe întrebări dificile.”-Nikola Scott

“O poveste fascinantă despre nazismul văzut din interior, în care îndoctrinarea oarbă e transformată în eroism de puterea dragostei.”-Sharon Maas

Hetty nu mai are nici o certitudine din momentul în care își reîntâlnește un vechi prieten din copilărie, evreu, de care se îndrăgostește. Viața celor doi îndrăgostiți este pusă în pericol odată ce valul de antisemitism crește.În încercarea de a-și salva iubitul, Hetty ajunge să sacrifice tot ce avusese până în acel moment – iubirea de țară, legăturile de familie, poate chiar propria viață.

“O călătorie superbă, extrem de emoționantă, în tumultul și tragedia celui de-al Doilea Război Mondial.”-Karen Harper

Cartea Fiica Reichului, de Louise Fein a apărut la Editura Nemira, Colecția Damen Tango și poate fi achiziționată cu reducere de la Elefant, Libris sau Nemira.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
De ce visăm

De ce visăm?, de Alice Robb (Editura Litera, 2021)

Next Article
Viața care mă aștepta

Viața care mă aștepta, de Julien Sandrel (Editura Trei, 2021)

Related Posts

Total
0
Share