fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„Forţa binelui”, de Daniel Goleman

Deceniu după deceniu, Dalai Lama i-a ghidat pe toţi cei ce vor să-l asculte prin hăţişul unei lumi tot mai complicate şi mai acerbe, spre atingerea perfecţiunii şi păcii interioare prin puterea de a face bine, cu care toţi ne naştem. În „Forţa binelui”, inegalabilul Dalai Lama transmite, prin intermediul prietenului său Daniel Goleman, învăţături preţioase despre cum ne poate transforma compasiunea, măreaţa, gratuita, nobila compasiune, una dintre minunile naturii umane.

  • forta-bineluiCarte publicata in 2015 la Curtea Veche
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 155×220
  • Numar pagini: 256
  • ISBN: 978-606-588-835-7

Mult mai mult decât un reprezentant al budismului tibetan, Dalai Lama se dovedeşte un cunoscător în profunzime al resorturilor lumii contemporane: „Ascult BBC în fiecare zi şi îmi dau seama că este multă suferinţă în lume, sunt multe probleme şi multă violenţă. Acestea sunt efecte ale comportamentului uman şi, paradoxal, mulţi dintre cei care comit răul sunt oameni inteligenţi. Aşadar, educaţia modernă nu reuşeşte să aducă pacea interioară sau să inoculeze principiile morale cele mai înalte. Nu putem schimba lumea prin forţă, iar o slujbă religioasă nu poate ajunge nici măcar la toţi credincioşii, nemaivorbind despre cei ce nu cred. Singura cale este un alt fel de educaţie, cea direcţionată spre binele universal”.

Când Dalai Lama vorbeşte, oamenii au învăţat să asculte. Concepţiile sale sunt centrate pe forţa imensă a binelui, iar cartea cu acest titlu („Forţa binelui”) exact asta punctează, venind şi cu argumente din viaţa reală, cu exemple de oameni care au reuşit să străbată drumul compasiunii până la capăt. Aşa se pot elimina corupţia şi confruntările, aşa se poate vindeca şi îngriji o planetă care abia mai duce rasa umană, aşa se poate „răsturna” inechitatea lumii, aşa se poate dialoga în loc să se tragă cu arma, aşa se poate crea o economie mondială care să funcţioneze pentru toată lumea, aşa se poate ajunge la etică şi la morală.

„Orice gest de compasiune, cât de mic, contribuie la edificarea unei lumi mai armonioase”, vorbeşte cartea „Forţa binelui”, pe care cu siguranţă nu o vor citi cei 1% care controlează 99% din resursele planetei (şi tot li se pare că mai este ceva de luat). Dar dacă pe Dalai Lama îl ascultă ceilalţi 99%…

Cartea „Forţa binelui”, de Daniel Goleman poate fi cumparata online, cu reducere: Elefant / Libris / eMAG

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Super carti Humanitas si Polirom cu preturi unice: 5 lei, 9,99 lei si 10 lei

Next Article

Oferte hot la Elefant: reduceri foarte mari la carti si nu numai

Related Posts

Total
0
Share