fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea științelor biologice, de Mariana Marinescu (Editura Paralela 45, 2021)

Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea Științelor biologice

Mariana Marinescu este profesor universitar doctor la Universitatea din Oradea, în cadrul Departamentului pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului Didactic.

A absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Biologie, Geografie, Geologie (secția Biologie), ulterior obținând titlul de doctor în Biologie la Universitatea din București, Facultatea de Biologie, Centrul de Cercetări în Genetică.

A publicat numeroase studii și articole în reviste atât din țară, cât și din străinătate și este autoare a mai multor cărți de specialitate.

Cartea Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea Științelor biologice este un instrument pentru informarea și formarea profesorilor de biologie, dar și a studenților din cadrul Facultății de Științe, Medicină și Farmacie, Protecția Mediului și nu numai.

Lucrarea are caracter practic-aplicativ și este realizată după Programa Națională de obținere a gradelor didactice în învățământ.

Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea Științelor biologice poate fi utilă întrucât:

  • informează profesorii și studenții cu privire la subiectele de actualitate
  • încurajează studenţii şi profesorii debutanţi pentru meseria didactică
  • reprezintă un material suport pentru discuţii în cadrul unor activităţi didactice, dar și în cadrul examenelor de obținere a gradelor didactice în învățământ
  • sugerează desfăşurarea unor activităţi practice
  • asigură accesul la informaţie într–o manieră stimulativă şi provocatoare.

De același autor: Metodica predării Științelor naturii, Geografiei în învățământul primar (Editura Paralela 45); Didactica biologiei. Teorie și aplicații (Editura Paralela 45); Noile educații în societatea cunoașterii (Editura Pro Universitaria)

Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea Științelor biologice, utilă atât profesorilor debutanți, cât și celor cu experiență la catedră, poate fi cumpărată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Amurg pentru o nouă generație

Serie nouă în imprintul Leda Edge: Amurg pentru o nouă generație!

Next Article
Jumătatea dispărută

Jumătatea dispărută, de Brit Bennett (Editura Trei, 2021)

Related Posts

Total
0
Share