fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro
elefant.ro

Noutate la Editura Polirom: “Gradina ceturilor din amurg”, de Twan Eng Tan

Un roman de o frumusete tragica, delicata si misterioasa, o incursiune in istoria brutala a Malaeziei.

Romanul Gradina ceturilor din amurg este povestea vietii fascinante a judecatoarei Teoh Yun Ling. Structurata pe trei planuri temporale, actiunea romanului se intoarce in trecut, la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, cind Yun Ling si sora ei, Yun Hong, sint prizoniere intr-un lagar japonez. Dupa terminarea razboiului, Yun Ling vrea sa-si tina promisiunea facuta surorii moarte – aceea de-a construi o gradina japoneza in casa lor natala din Kuala Lumpur – si devine ucenica si mai tirziu iubita maestrului Nakamura Aritomo. Amenintata de pierderea memoriei, Yun Ling hotaraste sa-si puna amintirile pe hirtie si descopera secretul vietii lui Aritomo.

„Gindit la fel de complicat precum o gradina japoneza, acest roman inselator de tacut ascunde reverberatiile pasiunii, ale unei emotii adinci. Gradina ceturilor din amurg va ramine in memoria afectiva a cititorului mult timp dupa ce lectura s-a sfirsit.” (Booklist)

„Un roman poetic, plin de compasiune si tristete, a carui actiune se desfasoara in Malaezia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial… In acest peisaj melancolic, loialitati complicate se intrepatrund cu brutalitatea istoriei, pentru a da la iveala o carte de o frumusete aparte, tragica si misterioasa.” (Kirkus Reviews)

Cumpara cartea cu reducere de aici.

Roman distins cu Man Asian Literary Prize 2012, Walter Scott Prize 2013 si nominalizat la Man Booker Prize in 2012.

Colectia BIBLIOTECA POLIROM.Actual
Traducator: Irina Bojin
Tip coperta: Brosata
Format: 130×200
Numar pagini: 400
ISBN: 978-973-46-4132-1

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noutate de la Nemira: "Dansul dragonilor" (paperback), de George R. R. Martin

Next Article

Cartile tale favorite, acum sunt mult mai accesibile. 40% reducere la toate cartile!

Related Posts

Total
0
Share