fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Hazliile ispravi ale nepotului lui Juan Moreira”, de Roberto Payro (Editura Univers)

hazliile-ispravi-ale-nepotului-lui-juan-moreiraNu am citit-o, dar subiectul pare tare fain. Pe noi ne-a cucerit coperta. Mai jos va oferim descrierea cartii asa cum am gasit-o online.

Hazliile ispravi ale nepotului lui Juan Moreira este o „satira simpatica“ a arivistului, pe fundalul societatii argentiniene de la sfarsitul secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=f339dae82″]Cumpara cartea cu reducere[/button]

Juan Moreira este un personaj literar creat de scriitorul argentinian Eduardo Gutierrez in 1880: un gaucho care, ajuns in afara legii, devine talhar si asasin sangeros. Roberto Payro se foloseste de acest personaj pentru a-si caracteriza si a defini cat mai exact propriul protagonist, pe Gomez Herrera, care ar putea fi „nepotul“ primului. Herrera este in esenta un pícaro, dar si-a pus in fata numelui un „don“ (ca titlu de noblete) si urca treptele ierarhiei social-politice calcand in picioare tot ce i-ar putea sta in cale. In felul acesta ajunge, dintr-un umil functionaras la primaria din satul lui, un politician important in capitala si apoi ministru plenipotentiar intr-o tara europeana.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Literatura clasica si carti de citit in doi - ebook-uri spectacol la preturi mici

Next Article

Horoscopul chinezesc, impreuna cu Gazeta Sporturilor din 12 februarie

Related Posts

Total
0
Share