fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Hazliile ispravi ale nepotului lui Juan Moreira”, de Roberto Payro (Editura Univers)

hazliile-ispravi-ale-nepotului-lui-juan-moreiraNu am citit-o, dar subiectul pare tare fain. Pe noi ne-a cucerit coperta. Mai jos va oferim descrierea cartii asa cum am gasit-o online.

Hazliile ispravi ale nepotului lui Juan Moreira este o „satira simpatica“ a arivistului, pe fundalul societatii argentiniene de la sfarsitul secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=f339dae82″]Cumpara cartea cu reducere[/button]

Juan Moreira este un personaj literar creat de scriitorul argentinian Eduardo Gutierrez in 1880: un gaucho care, ajuns in afara legii, devine talhar si asasin sangeros. Roberto Payro se foloseste de acest personaj pentru a-si caracteriza si a defini cat mai exact propriul protagonist, pe Gomez Herrera, care ar putea fi „nepotul“ primului. Herrera este in esenta un pícaro, dar si-a pus in fata numelui un „don“ (ca titlu de noblete) si urca treptele ierarhiei social-politice calcand in picioare tot ce i-ar putea sta in cale. In felul acesta ajunge, dintr-un umil functionaras la primaria din satul lui, un politician important in capitala si apoi ministru plenipotentiar intr-o tara europeana.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Literatura clasica si carti de citit in doi - ebook-uri spectacol la preturi mici

Next Article

Horoscopul chinezesc, impreuna cu Gazeta Sporturilor din 12 februarie

Related Posts

Total
0
Share