fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Hotii de carti. Topul cartilor furate de la Editura Herald

46742_419684551443110_166331387_nIn Romania se si fura. Orice. Chiar si carti. Si nu putine, desigur. Nu stiu acum cat de selectivi sunt hotii in a alege titlurile sau poate sunt tentati de valoare exprimata prin pret. Dar de ce n-ar fi atrasi de valoarea ideilor dintr-o anumita carte. Parca-l si vad pe “hotul ideal”: sta pe net, citeste recenzii, se informeaza in stanga si-n dreapta, poate chiar intreaba printr-un mail cate ceva si la editura. Si dupa ce se convinge ca nu trebuie sa rateze subiectul, isi zice scurt: “e musai s-o am, ma duc s-o iau!” Si o ia…

Ideea acestui articol o atribuim cu multumiri lui Vlad (salutare!) de la Editura Herald care a postat pe pagina de Facebook a editurii urmatoarele:

“Hoţii de cărţi au şi ei preferinţele lor :) Dacă cea mai furată carte din România este DEX-ul, noi am fost curioşi astăzi şi am rugat dep. de vânzări să realizeze un top al celor mai furate cărţi de la Herald. Astfel cele mai furate cărţi în anul 2012 de la editură sunt:

1. Manuscrisele de la Marea Moartă – 43 exemplare
2. Coranul – 37 exemplare 
3. Kabbala – Ştiinţa Secretă – 28 exemplare 
4. Mintea Zen, Mintea Începătorului – 25 exemplare 
5. Meditaţia şi viaţa cotidiană – 20 exemplare 

Hoţii de cărţi se pare că au gusturi eclectice şi îi rugăm să ne trimită o recenzie pe adresa de e-mail: vlad@edituraherald.ro”

Vlad, nu stiu cine ti-a dat ideea unui astfel de top, dar este brilianta. Felicitari. Curiozitatea merge putin mai departe, iar daca nu ma insel, un top al celor mai vandute carti de la Herald ar arata cumva tot asa… Rog reprezentantii Herald sa specifice printr-un comentariu :)

Rasu’ plansu’ ne defineste asa ca rugam si alte edituri sa ne puna la dispozitie astfel de topuri. Transformand ideea intr-un sondaj colectiv am putea ajunge la niste rezultate tare interesante. Bineinteles, cu valabilitate doar imediata, pentru ca, nu-i asa, chiar si acum Herald probabil a mai pierdut o carte…

Subiectul de fata nu are nimic a face cu minunatul subiect al cartii Hotul de carti, de Markus Zusak – o carte pe care nu trebuie sa o furati, ci doar sa o cititi.

Ilustratia acestui articol este “imprumutata” din postarea de pe pagina de Facebook a Editurii Herald.
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Autori care ne plac: Rodica Ojog-Brasoveanu

Next Article

In februarie avem ce citi. Titluri noi de la Humanitas

Related Posts

Total
0
Share