fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ichigo-Ichie, de Francesc Miralles, Héctor García (Editura Humanitas, 2020)

Ichigo-Ichie

Avem nevoie de optimism și de bună dispoziție. Avem nevoie de Ichigo-Ichie. O nouă carte apărută recent la Editura Humanitas, o nouă invitație într-o lume zen.

Fiecare clipă din viața noastră este unică, iar dacă o lăsăm să ne scape o pierdem pentru totdeauna – aceasta este filozofia ichigo-ichie, care ne învață că lucrurile sunt efemere, iar ceea ce trăim acum nu se va mai repeta în același fel. Deseori folosită în Japonia pentru a întâmpina pe cineva sau pentru a-ți lua rămas-bun, expresia ichigo-ichie își are originile în budismul zen.

Héctor García și Francesc Miralles ne introduc în arta de a ne bucura de fiecare clipă îmbinând filozofia zen cu instrumentele din psihologia contemporană. Vom învăța astfel să apreciem frumusețea naturii trecătoare, să ne folosim simțurile ca să ne ancorăm în prezent, să fim atenți la magia coincidențelor, să folosim ichigo-ichie pentru a ne descoperi ikigai-ul, sau scopul vieții, căci numai astfel putem găsi ceea ce ne motivează și ce ne aduce fericirea.

Cartea Ichigo-Ichie, de Francesc Miralles, Héctor García poate fi comandată online, cu reducere, de la Cartepedia și Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Târg de literatură contemporană

Târg de literatură contemporană - ce să mai citim

Next Article
Stai acasă și citește!

Stai acasă și citește!

Related Posts

Total
0
Share