fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ieri, azi, mâine. Viața Mea, de Sophia Loren (Editura Rao, 2021)

Sophia Loren

Ieri, azi, mâine. Viața mea, de Sophia Loren este surpriza pregătită pentru noi de Editura Rao în această primăvară.

Sofia Villani Scicolone Ponti, cu numele de scenă Sophia Loren, s-a născut la Roma (Italia), în 1934.

Copilăria ei se derulează în condiții economice precare și poate din această cauză hotărăște să își ia soarta în mâini și să plece la doar 15 ani de acasă spre a-și căuta succesul.

Debutează în filmul Quo Vadis?, iar apoi, în mai multe filme, interpretează roluri secundare care, pe rând, o fac să iasă în evidență prin frumusețea ei.

Reușește performanța ca într-un singur an să apară pe genericul a aproximativ 15 filme. Devine din ce în ce mai cunoscută,tot mai mult in lume, ca un star al cinematografiei italiene, însă consacrarea sa vine odată cu Premiul Oscar, câștigat în anul 1961 pentru interpretarea din filmul La Ciociara, în regia lui Vittorio De Sica.

“Viața Sophiei Loren, cartea sa Ieri, azi, maine, este o narațiune sinceră și articulată, care arată cât de extraordinară poate fi viața, un miracol neașteptat plin de noroc, o călătorie curajoasă spre fericire.” – Le stanze di Alba

“Autobiografia unei stele de cinema și a unei femei cu totul deosebite care, în cuprinsul său, include istoria cinematografiei italiene, acea cinematografie greu de egalat, plină de viață adevărată, de pasiune și de sentiment.” – Anya Pedulla

Viața ei se împarte între Italia și Hollywood, acolo unde este distribuită în zeci de filme alături de cei mai mari actori și se bucură de o popularitate pe care nici o altă actriță italiană nu a mai cunoscut-o.

Deși palmaresul actriței numără nu mai puțin de 95 de filme, Sophia Loren găsește loc vieții personale, devenind mamă a doi băieți și savurând împlinirea maternității.

Zâmbetul ei a cucerit o lume iar ea, prin toată activitatea ei neobosită, a definit o epocă.

În paginile acestei cărți veți avea ocazia să fiți părtași la bucuriile și neîmplinirile ei, veți lăsa în urmă femeia celebră de pe coperta multor reviste, pentru a-i asculta poveștile trăite cu simplitate și înțelepciune. Cartea Ieri, azi, mâine. Viața mea, de Sophia Loren a apărut la Editura Rao și poate fi comandată cu reducere de la Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Schimbă-ți personalitatea ca să-ți schimbi viața

Schimbă-ți personalitatea ca să-ți schimbi viața, de Dr. Benjamin Hardy (Editura Polirom, 2021)

Next Article
Labirint

Labirint, de Burhan Sonmez (Editura Pandora, 2021)

Related Posts

Total
0
Share